Dyrk fitness, når børnene er til træning i centeret

Motion: Køge Nord Sport Center er klar med et godt og sundt tilbud til de mange forældre, og andre, der kommer i hallen.

Ny fitnesscenter klar i hallen

Fra onsdag den 1. februar kan man gå til fitness i Køge Nord Sport Center. Mandag kom de sidste maskiner på plads. Foto: Torben Thorsø

Ølsemagle: Nu behøver man ikke at sidde med sin mobiltelefon og kede sig, mens sønnike spiller håndbold i hallen. Køge Nord Sport Center (KNSC) er nemlig ved at indrette en helt ny afdeling, hvor man kan få pulsen op. Her er der både maskiner og et mindre udvalg af håndvægte.

Fra onsdag den 1. februar kan man gå til fitness i Køge Nord Sport Center. Mandag kom de sidste maskiner på plads. Foto: Torben Thorsø

– Vi ser jo rigtig mange børnefamilier, hvor forældrene bare sidder i gangene, mens deres børn er i gang. Nu er der også en mulighed for at de kan få rørt sig samtidig, så hele familien er aktive, siger Jannie Cederholt med et smil.

Hun er udviklingskonsulent på den nye fitness-afdeling som sportscenteret er ved at få på plads og hvor der er åbent hus i morgen, onsdag.

For hele nærområdet

Hun fortæller videre, at den nye afdeling selvfølgelig er åben for alle familier i området, der har lyst til at komme lidt i form.

– Den her nye afdeling er et sundhedsfremmende tiltag, for vi vil gerne tilbyde lokalområdet endnu en mulighed for at være sunde og aktive, siger hun og peger på, at lige netop fitness er der jo ikke meget af i området ved Ølsemagle.

– Vi skal ikke ud at konkurrere med de store kæder, men være et mindre og hyggeligt sted, hvor man kan være aktiv sammen med andre, fortsætter hun.

Den nye afdeling er faktisk indrettet i det gamle cafeteria, der så bliver afløst af en cafe i forhallen, fortæller udviklingskonsulent Janni Cederholt, der har viser indgangen til den nye afdeling.

Velegnet til familiefitness

Hun fortæller også, at man helt bevidst er gået efter familieegnede redskaber og indretning, så man kan dyrke noget konditionstræning og få rørt musklerne – men hvis man skal være “stor”, så skal man finde et andet sted.

– Vores vægte går for eksempel kun til 30 kilo, griner hun og oplyser, at man skal være fyldt 15 år for at træne med.

– Så det er altså forældre og andre fra lokalområdet, som vi gerne vil ramme med det her nye tilbud, siger hun.

Køge Nord Sport Center har i forvejen rigtig mange foreningstilbud, fra håndbold og gymnastik til skydning og billard. Nu kan man altså også tegne et medlemskab, der giver adgang til de nye fitnessmaskiner, som er ved at blive stillet op.

Allerede et fitnesshit

Janni Cederholt fortæller, hvordan der allerede har været stor interesse for at melde sig ind, så man kan komme i gang med at få sved på panden, når de om få dage åbner for træningen. Det kommer til at foregå på den måde, at et medlemskab giver adgang til området via en digital lås mellem klokken 05 og klokken 22, hver dag. Der er så lagt op til at cirka fire gange om ugen vil der være mulighed for at tale med instruktører i en del af åbningstiden.

Der kommer også til at være aktiviteter i rummet ud mod bagsiden af Køge Nord Sport Center, fortæller Janni Cederholt, der her viser en af de små trampoliner, som skal bruges på et af de nye hold.

Hvis man gerne vil være med, eller er interesseret i at høre nærmere, så skal man kontakte KNSC for en aftale med personalet.

– På den måde kan vi vise dem rundt og fortælle lidt om centeret. Selvom vi er et ubemandet fitnesscenter vil vi på den måde gerne bevare den personlige kontakt til medlemmerne, forklarer hun og fortæller, at det kommer til at koste 199 kroner om måneden at være med.

Mandag eftermiddag havde montørerne travlt med at sætte op og stramme alle bolte.

Hvis man er blevet nysgerrig, så er der åbent hus i den nye afdeling, onsdag den 1. februar fra klokken 14-20. Her kan man se lokalerne og høre mere om det nye fitnesstilbud. Man kan også orientere sig og læse mere på: knsc.dk