Danmarksserien: Rishøj skal have 19 point i en fart

Foto: Jeppe Lodberg
Nej, Lars Feist bestiller ikke to café latte, selv om det var både koldt og ruyskende til træningen onsdag. Det er bare noget med spil til to mål.  Foto: Jeppe Lodberg
Nej, Lars Feist bestiller ikke to café latte, selv om det var både koldt og ruyskende til træningen onsdag. Det er bare noget med spil til to mål. Foto: Jeppe Lodberg

De røg ud af 2. division sidste sommer og køgenserne fra Rishøj ligger ved vinterpausen lige under nedrykningsstregen i danmarksserien, så der er ét og foreløbig kun ét mål for den nye cheftræner Lars Feist og hans tropper:

– Vi skal jo ikke være idioter. For os handler det udelukkende om, at vi skal overleve. Det er den eneste målsætning, vi starter op med, når turneringen går i gang (2. påskedag mod Roskilde KFUM den 28. marts, red).

– Jeg har analyseret på de sidste en del års danmarksserier, og der skal 30 point til at overleve. Vi har 13, så vi skal have 19 point hurtigst muligt. Vi ændrer ikke målsætningen, før vi har 32 point, forsikrer Lars Feist og åbner med et smil op for, at målsætningen kan justeres efter de syv første kampe.

Men så er der i dét regnestykke jo også indlagt muligheden for, at en enkelt kamp spilles uafgjort.

– Min lidt mere langsigtede plan er, at vi skal overleve og samtidig have nogle unge talenter spillet ind på holdet og bygge op, så vi ikke skal have så mange nye ind til nsæte sæson. Og dér er det så mit mål, at vi skal spille med, hvor det er sjovt.

Føjer Lars Feist til og glæder sig her halvanden uge ind i vintertræningen over, at der er kommet langt flere ind, end der er forsvundet.

Væk er Fillip Bidstrup, der efter et halvt år er smuttet tilbage til Greve. Morten Avnskjold ser, om det efter en halv menneskealder nu kan tillades ham at gå på den pension, som han egentlig gik på med udgangen af 2014. Ahmad Jamal er foreløbig med til træningen, men skal være soldat i Aalborg fra en gang i februar, så ham regner Lars Feist ikke med på denne side af sommerferien, og endelig er målmændene Christian Emil Pedersen og Steffen Fasting ikke umiddelbart afløsere mere.

Ind – eller i hvert fald startet op igen efter skade – er i stedet keeper Oliver Weber, ligesom den unge Jonas Andersen er kommet i gang igen.

Andersen var tidligere i HB Køge, hvorfra Lars Feist er skiftet fra U/19-chef, og her har Rishøjtræneren tidligere haft fingre i de nye Oliver Lund (højre back), Mikkel Wolff (midtstopper) og Malte Sjørslev, der kan passe alle de offensive pladser.

I den anden ende af aldersskalaen er fra Herlufsholm kommet Kenni Olsen til den centrale midtbane. Christian Madsen fra Solrød FC har også midtbanen som sit revir, mens både Morten Andersen fra Hårlev og Nicklas Hansen fra Haslev FC spiller kant.

– Status på truppen ser helt fornuftig ud, og positionelt er vi bedre besat end i efteråret. Det eneste vi måske mangler er en midtstopper mere, for Niclas Tüchsen er skadet på ubestemt tid. Han har problemer med ryggen, som han også havde i efteråret, men spillede videre på. Det skulle han nok ikke have gjort. Det kan være, at han er klar om 14 dage, men jeg regner ikke med ham.

Siger Lars Feist, der gerne vil have sit hold til at spille en knap så naiv gang højt-pres-fodbold, som HB Køge forsøgte i 1. division under Henrik Pedersen.

– Det der med, at man skal spille bolden fremad, hver gang man har den, er jeg ikke tilhænger af. Spillerne skal lære at vurdere, hvornår det kan betale sig – og hvornår vi hellere skal bygge spillet.

– Men – når vi erobrer bolden på den sidste tredjedel af banen, så skal den spilles fremad – ellers er der jo ingen grund til at erobre den dér, siger Lars Feist.