Brandbil involveret i trafikuheld under udrykning

Udrykning: Brandvæsnets indsatslederbil påkørt på vej til brand.

En indsatslederbil fra Køge Brand og Redning var involveret i et sammenstød med en anden trafikant, mens den kørte med udrykning på vej til brand. Foto: Katrine Wied

Foto: Katrine Wied

Brandvæsnets indsatslederbil var involveret i en trafikulykke på vej til brand onsdag formiddag.

Brandvæsnet var kaldt ud til en brand i en virksomhed på Værftsvej i Køge, men indsatslederens bil nåede ikke så langt. I krydset ved Værftsvej og Ivar Huitfeldtsvej blev indsatslederbilen ramt af en anden trafikant.

– En 63-årig kvinde ramte indsatslederbilen med fronten ind i dens bagerste højre side, fortæller pressetalsmand Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

En indsatslederbil er på størrelse med en stor personbil. Den fik et skævt baghjul og buler på den bagerste del af bilen som følge af sammenstødet, lige som indsatslederbilens airbags blev udløst. Kvindens bil have buler i fronten og en bøjet motorhjelm og kofanger. Også på dette køretøj blev begge airbags udløst, men ingen personer kom til skade ved sammenstødet, hverken kvinden eller brandvæsnets 33-årige indsatsleder.

For tidligt med skyld

Nu skal politiet undersøge omstændighederne ved sammenstødet nærmere.

– Kernen i vores undersøgelse bliver, hvad lyssignalerne har vist. Har kvinden holdt tilbage i lyskrydset og har indsatslederen udvist tilstrækkelig agtpågivenhed. Ved vi det ikke endnu, men det kommer til et indgå i afhøringen af de vidner, der måtte have været tilstede. Vi skal ikke placere nogen skyld hos nogen af parterne på nuværende tidspunkt, siger Martin Bjerregaard.

Efter reglerne må brandbiler, politi og ambulancer gerne køre over for rødt med lygter og horn tændt.

– Men de skal også udvise fornøden forsigtighed, for andre bilister skal både erkende at de kommer kørende og holde tilbage, for et køretøj med udrykningskørsel er en unormal adfærd, som andre bilister skal forholde til, siger Martin Bjerregaard.

Branden på Værftvej, som var udrykningens mål viste sig blot at være en ulmende brand, som var startet i forbindelse med brug af en skærebrænder i en bygning under nedrivning. Der var ikke sket nogen egentlig brandskade.

En indsatslederbil fra Køge Brand og Redning var involveret i et sammenstød med en anden trafikant, mens den kørte med udrykning på vej til brand. Foto: Katrine Wied Foto: Katrine Wied