Vi skal da kunne tale sammen

Vi skal da kunne tale sammen

Vi skal da kunne tale sammen

Steffen Bagger, Peter Joensen og Laila Madsen har lige hængt et stort banner op foran Høng Centret. Det reklamerer for Folkemøde Kalundborg i Høng, som har fået fast dag den sidste lørdag i august.

Alle tre er de med i bestyrelsen i Folkemøde Kalundborg i Høng, Laila som formand, Peter er bestyrelsesmedlem og Steffen suppleant.

Fælles for dem er, at de ikke er bange for at lufte holdninger af forskellig politisk observans, men også, med også, at de ikke er bange for at tage fat og bruge tid på frivilligt arbejde.

Laila Lyng Madsen er medlem af Venstre, Peter Joensen af Konservative og Steffen Bagger af Socialdemokratiet, og selv om de tre partier står for hver deres ideologi, betyder partifarven ikke ret meget i folkemøde-sammenhæng.

– Det vigtigste i vores demokrati er den samtale, vi har med hinanden om det samfund vi gerne vil have. Hvordan sikre vi gode forhold for alle? Hvordan skal den offentlige sektor se ud? Men det vigtige er, at vi kan tale sammen og se hinanden i øjnene, siger Laila Lyng Madsen.

Hun hentyder til de sociale medier, hvor debatten tit kører helt af sporet og folk sviner hinanden til.

– Folkemødet er i øjenhøjde og her møder vi hinanden på den samme platform og med kontakt, mener Laila Lyng Madsen.

Peter Joensen og Steffen Bagger er enige.

– Politiske modsætninger skaber spændende debatter, men vi skal tale ordenligt sammen. Og det er dét, der er så spændende ved folkemødet, mener Steffen Bagger, der er elevrådsformand på Høng Gymnasium og HF.

Peter Joensen er med i Folkemøde Kalundborg i Høng og han tager sig blandt andet af at sælge standpladser til folkemødet.

– Folkemødet er en tradition, der er ved at bide sig fast. Jeg kan godt lide mikset af debatter og stande, hvor for eksempel alle de politiske partier er med. Folk kan selv danne sig deres egen mening, vi giver bare alle mulighed for at komme til orde, siger han.

Der er omkring 45 stande tilmeldt. Både skoler, politiske partier, en masse foreninger og andre har meldt sig.

– Vi er meget glade for, at foreningerne er med. De viser den store variation at tilbud vi har, slutter Laila Lynd Madsen.

Folkemøde Kalundborg i Høng finder sted lørdag den 27. august fra klokken 10 til 17 omkring og i Høng Centret, som også denne dag har længe åbent i butikkerne.

Peter Joensen, Steffen Bagger og Laila Lyng Madsen er alle frivillige i Folkemøde Kalunborg i Høng. Det indebærer blandt andet også at sætte banner op. Foto: Charlotte Koefoed