To nye ko-bøger til børn

Søs Beck mødte tilfældigt charolais-flokken - som her ses spejlet i hendes solbriller - på en mark nær Eskebjerg. Foto: Anders Ole Olsen
Søs Beck mødte tilfældigt charolais-flokken – som her ses spejlet i hendes solbriller – på en mark nær Eskebjerg. Foto: Anders Ole Olsen Fotograf : Anders Ole Olsen / Sjaellandske Medier.

De to børnebøger »Mit liv som kalv« og »Under åben himmel«, der netop er udgivet på forlaget Mellemgaard, fokuserer begge på Charolais-kvæg fra en gård nær Eskebjerg. Bøgerne med det flotte, hvide og lokale kvæg og forfatteren Søs Beck, Holbæk, er i fokus ved et arrangement i Bog & Idé i Kordilgade i Kalundborg fredag den 13. juli.

– Jeg er til stede i forretningen, som har bestilt en stak af mine bøger, denne dag fra klokken 15 til 16, og jeg glæder mig til at møde glade børn og deres forældre i Kalundborg, siger forfatteren.

Søs Beck, Holbæk, som også er billedkunstner, lærte charolais-flokken at kende, da hun var ude for at tage naturfotos – og besluttede at bruge kvæget i to bøger.

Den ene børnebog, »Mit liv som kalv«, er en historie til de mindste om det store charolais-kødkvæg. Kalven Maggi fortæller om sit liv på gården med sin familie og under himmelen. Hun fortæller om, hvad hun oplever, og om, hvad der gør det pragtfuldt at være kalv på landet.

Den anden børnebog »Under åben himmel« er en pegebog til de allermindste om charolais-kødkvæg.

ur