Terrorsag: Politiet har ledt forgæves efter anden dansker i Feuerkrieg Division

I sagen, hvor en teenager er tiltalt efter terrorparagraffen, er det kommet frem, at en 28-årig dansker ansøgte om at komme med i den nynazistiske gruppering.

Anklager er tilfreds med hård dom til teenager

Sagen mod den 16-årige fra Vestsjælland foregår i Retten i Holbæk. Anklagemyndigheden går efter en straf på over fire års fængsel.

Foto: Thomas Olsen

Den nu 16-årige dreng fra Vestsjælland, der er tiltalt for at have været en del af den nynazistiske Feuerkrieg Division, kom hurtigt til at få en ledende rolle i organisationen.

Få uger efter, at han selv var kommet gennem optagelsesproceduren, var han ansvarlig for at godkende andre nye folk, der gerne vil være med. En af dem viser sig at være en dansk mand.

Det fremgik af chatten, der blev fremlagt i Retten i Holbæk, at danskeren fortæller, at han er 28 år og del af en løs gruppe af andre danskere, der også er højrenationalister.

-Vi mødes og træner fysisk, selvforsvar og på skydeterræn. Jeg har ikke været i militæret, men nogle af kammeraterne er veteraner, skriver danskeren ”Bjørn” i chatten med tiltalte.

”Bjørn” oplyser, at han har en grad i computervidenskab. Han drømmer om et hvidt overherredømme:

– Alt larmen fra homoer, feministerne, raceforrædderne, jøder og de degenerede vil være væk. Alle vil være fængslede, eller det der er værre, lød det i hans beskrivelse af sit idealsamfund.

I Retten i Holbæk erkendte den tiltalte, som i chatten med “Bjørn” oplyste, at han var skandivisk leder i Feuerkrieg Division, at han lukkede den anden dansker ind i de nynazistiske fællesskab.

Anklager Rune Rydik oplyste, at dansk politi endnu ikke har haft held med at identificere “Bjørn”.

Den tiltalte fortalte, at “Bjørn” blev udelukket fra Feuerkrieg Division igen:

– Han blev smidt ud, for vi mistænkte ham for at arbejde for PET (Politets Efterretningstjeneste, red.) efter min første anholdelse, forklarede den tiltalte i retten,

Den 16-årige blev anholdt første gang 1. marts sidste år, fordi politiet var blevet gjort opmærksom på, at han havde udtalt i en chat, at han ville lave et skyderi i en ikke-navngiven børnehave. Dette forhold er han dog ikke tiltalt for i den verserende sag.

Trods samtaler med PET, Midt- og Vestsjællands Politi og SSP fortsatte teenageren med at være aktiv på nettet i Feuerkrieg Division. 7. april 2022 blev han anholdt igen.

Teenageren er tiltalt for at have været aktiv i den højreekstreme sammenslutning, der taler for terror for at skabe racekrig. Desuden er han tiltalt for at have hvervet en kammerat. Han nægter sig skyldig.