Sienna-gruppen med mange gæste-udstillere

Sienna-gruppen inviterer igen til den traditionsrige påskeudstilling på Skolen på Herredsåsen i Kalundborg. I år er der inviteret otte gæste-udstillere med for at inspirere de besøgende med nye indtryk.

Sienna-gruppe med mange gæste-udstillere

Landskabsmaleri af Anita Vedberg, som har været med i Sienna-gruppen helt fra begyndelsen. PR-foto

Traditionen tro er Skolen på Herredsåsen i Kalundborg igen rammen, når Sienna-gruppen åbner sin påskeudstilling skærtorsdag den 6. april.

Det er den 43. påskeudstilling i rækken siden 1979, kun afbrudt af corona-nedlukningen.

Sienna-gruppen blev grundlagt i december 1978 og har således snart eksisteret i 45 år. To af medlemmerne – Anita Vedberg og Ester Rømer – har været med i sammenslutningen helt fra begyndelsen.

Otte gæste-udstillere

Otte gæste-udstillere er inviteret med på årets påskeudstilling. Det er forholdsvis mange, konstaterer Sienna-gruppens Axel Gadegaard.

– Selvom gruppens faste medlemmer gør deres yderste for at lancere nye arbejder, skal de mange gæsteudstillere være med til, at man på udstillingen vil møde nye og anderledes kunstneriske udtryk.

– Påskeudstillingen skal for alt i verden ikke køre i samme rille, siger Axel Gadegaard.

Gæsteudstillerne er: Bente Borghill fra Dianalund, der udstiller stemningsfulde situations-malerier med små menneske-grupper, Grethe Kofoed, Vallekilde, kommenterer menneskelige relationer i naivistisk stil, og Janne Furbo, Kalundborg, også medlem af kunstnergruppen Iris, udstiller blandt andet abstrakte landskabsmalerier.

Små sjove figurer

Jette Mortensen, Kalundborg, viser overraskende og udtryksfulde papir-skulpturer, Karen Hvid, Fårevejle, kalder sig fiberkunstner og viser på Sienna-udstillingen tekstilbilleder med figurative elementer.

Nina Lehm Nielsen, Kalundborg, kreerer æsker efter bogbinder-metoden; Pia Kingo, Vallekilde, udstiller en vrimmel af små humoristiske keramik-figurer, som hun kalder fidus-kunst, og Susanne Jensen, Kalundborg, også med i Iris, store betagende billeder, gerne med blomstermotiver.

Stor variation i udtryk

– De besøgende vil alt i alt kunne glæde sig over en stor variation af kunstarter og udtryksmåder. Der vil være maleri, træ-, sten- og keramik-skulpturer og fotokunst – i abstrakt, naivistisk og naturalistisk stil, lover Sienna-formanden.

Keramikskulptur af Ester Rømer, der var med til at grundlægge Sienna-gruppen i 1978. Privatfoto

Udstillingen åbnes skærtorsdag af Hans Munk, (R), formand for kultur- og fritidsudvalget i Kalundborg.

På åbningsdagen er udstillingen åben kl. 14-17 og de følgende dage i påsken kl. 10-16.