Sane vil være bioanalytiker: Fedt med lokal uddannelse

Foto: Martin Stokkebro Moestrup

27-årige Sane Holbech Larsen er en ægte kalundborggenser. Hun er født og opvokset i byen, har gået på skolerne Årby og Rynkevang og bor i dag på Slagelsevej med sin kæreste. Hun har søgt ind på kvote 2 på den nye bioanalytikeruddannelse, der starter op med det første hold efter sommerferien, og hun er rigtig glad for, at den ligger i Kalundborg.

– Det er fedt, og det betyder rigtig, rigtig meget med en lokal uddannelse, der gør, at jeg kan beholde mit netværk her i byen, fortæller hun.

Bioanalytikeruddannelsen udbydes af Professionshøjskolen Absalon. Før muligheden i Kalundborg, skulle man tage til Næstved for at læse den. En lang vej for Sane Holbech Larsen, der ikke har kørekort.

– Det ville tage mig halvanden time hver vej. Alternativet var at flytte til Næstved, men det havde hverken jeg eller min kæreste lyst til, siger hun.

God udvikling for byen

Den måske kommende bioanalytiker mener også, at det gør meget for byen med de nye uddannelser, der også omfatter diplomingeniøruddannelsen og elektrikeruddannelsen.

– Da bioanalytikeruddannelsen kom frem, var der mange, der snakkede om, hvor godt det var for byen. Jeg tror, der er mange, der som mig gerne vil studere i nærheden af deres netværk, siger hun.

Hun blev interesseret i uddannelsen, da hun var til Åbent Hus i februar.

– Jeg kan lide at arbejde med mennesker, og så synes jeg, det er spændende med de akutte situationer, der kan opstå på jobbet, siger hun.