Ren velvære på Løve Skole

Eleverne snuser lidt til de voksnes liv i disse dage. Emneugen kulminerer med aftenåbning for forældre og søskende torsdag den 3. september.

Løve Skole er i nogle dage omdannet til en by med en række arbejdspladser, hvor eleverne får lov til at snuse og prøve lidt af de voksnes liv – altså at arbejde.

Det synes eleverne vældigt godt om. Wellness-centret, hvor man kan få massage, fodbad, cykle, ro og træde løs på stepmaskinen er et attraktivt sted, hvor eleverne forstår at gøre det behageligt for hinanden. Der skal jo også masseres.

Ude i bolsjekogeriet flokkes eleverne omkring bordet, hvor den varme og flydende masse forvandler sig til lækre bolsjer, når eleverne har rullet og klippet i den faste masse.

Et hold af kokke sørger for, at der er mad til alle byens arbejdspladser, mens andre forsøger at skabe noget brugbart ud af ting, der ellers er smidt væk.

Eleverne roterer mellem de forskellige arbejdspladser, og går de glip af noget i løbet af dagen, så kan de læse det i den avis, som en række journalist-spirer udgiver.

– Det hele munder ud i aftenåbent torsdag den 3. september, hvor forældre og søskende er velkomne. Den aften er der fremvisning og salg fra de forskellige butikker, oplyser lærer Helle Djurtoft.

Eleverne får udleveret en række meget lokale og hjemmelavede evøl-penge hver dag.

– Dem skal de så lære at styre og finde ud af, at man altså ikke har råd til det hele. Man må vælge, hvad man vil bruge sine penge til, forklarer lærer Christina Duncan, som giver en hånd med under fremstillingen af den creme, som skal sælges til gæsterne på torsdag.

Det er et produkt, som man blander af ingredienser, skolen har købt på Urtegården i Jylland.

Eleverne har været i den voksne verden siden fredag i sidste uge og emneugen slutter på torsdag.

jn nordvest.dk