Mette F.: – Det må kunne gøres smartere

Det er helt galt, når en borger skal helt til Righospitalet blot for at hente medicin. Det bør kunne udleveres lokalt, mener statsminister Mette Frederiksen (S), som torsdag besøgte Svebølle og mødte 70-årige Benny Ebbe Petersen, der er fejler flere ting og behandles på flere sygehuse.

Mette F. under besøg i Svebølle: - Det er helt galt

Statsministeren var torsdag på besøg hjemme hos Benny Petersen, der lever et aktivt liv i Svebølle trods flere sygdomme, der kræver god tålmodighed og mange lange køreture med flextrafik. Foto: Tine Fasmer

– Nej, du behøver ikke tage skoene af, lød det straks, da 70-årige Benny Ebbe Petersen fik fint besøg.

Statsminister Mette Frederiksen (S) lynede dog pænt de højhælede støvletter op og satte dem i boligens entré, før hun – med følge ligeledes på strømpesokker – gik ind i stuen og blev budt på kaffe.

Benny Ebbe Petersen har været jord- og betonarbejder, og er i dag i kontakt med sundhedsvæsenet på alle mulige måder.

– Sidste år var jeg indlagt med både lungebetændelse og Covid-19, og så fik jeg fem-seks små blodpropper i lungerne. Så jeg lå en hel måned i isolation og fik hjælp til at trække vejret, fortalte han.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Statsministeren blev selvfølgelig budt på kaffe, da hun var på besøg hos Benny Petersen i Svebølle. Foto: Tine Fasmer

Under besøget fik statsministeren klarhed over flere ting, der kan forbedres:

– Vi skal se på hvordan både medarbejdernes og borgernes tid bliver brugt rigtigt. Som Benny Petersen sagde: Jeg kan forstå, at hvis jeg skal til en specialist med gigt eller med lungerne, kan de være på forskellige sygehuse; noget kan han få klaret i Kalundborg, men han skal også Holbæk, Riget og Gentofte. Men det er en rigtig lang rejse at tage til Riget fra Svebølle bare for at hente medicin, han bliver meget træt, og samfundet bruger mange ressourcer. Det er jo helt galt, sagde Mette Frederiksen og tilføjede:

– Det må vi simpelthen kunne gøre smartere. Lægen må kunne ringe herud og sørge for, at patienterne kan hente medicinen lokalt, og på samme vis må lægesamtaler med Rigshospitalet også kunne foregå via skærm, så mennesker som Benny Petersen slipper for at køre så langt med flextrafik hver gang, sagde Mette Frederiksen.