Meet the mayor i Symb

Kulturmøde: Symb afviklede søndag den første af i alt fire planlagte brunch-møder med internationalt og lokalt fokus. Her kunne man møde borgmesteren, der fortalte om kommunen.

Meet the mayor i Symb

Borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm, fortalte om den kommunale struktur i Danmark og hvordan pengene forvaltes i Kalundborg Kommune.

Foto: Mie Neel

Det var både lavet røræg og stegt pølser da 25 lokale borgere fra forskellige lande havde sat hinanden stævne til brunch hos Symb i stationsbygningen i Kalundborg.

Der var folk fra Iran, Mexico, Kroatien, Bulgarien, Irland og lokale borgere, der fik en times tid til at tale sammen, inden dagens gæst dukkede op.

Det var borgmester Martin Damm, der fortalte om kommunen og lidt om, hvordan Danmark er administreret.

Borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm, fortalte om den kommunale struktur i Danmark og hvordan pengene forvaltes i Kalundborg Kommune.

Han fortalte om den udvikling, kommunen gennemgår lige nu, hvor der er kommet en masse uddannelser til byen og dermed også en del unge. Og om de problemer, der er med at skaffe boliger og kulturelle tilbud til borgerne.

Det kunne Ana Gabriela fra Mexico tale med om. Hun har siden august sidste år boet i Kalundborg og er i gang med sit tredje midlertidige lejemål.

– Jeg har boet i Vejle i seks år, og der var der masser af steder, jeg kunne gå hen med min søn, som er syv år nu. Der var et kæmpe bibliotek og teater, hvor man kunne mødes med andre familier. Hvorfor har I ikke samme tilbud i Kalundborg, ville hun vide.

– Vi er i gang, bedyrede Martin Damm, der også mente, at Vejle nok er en lidt større by end Kalundborg. Han henviste til planerne for Havneparken, hvor et nyt og større bibliotek er planlagt.

– Skab flere aktiviteter for unge og for børnefamilierne, så skal flere nok flytte til Kalundborg, mente Ana Gabriele og pegede ned i det dilemma, at det halter med netop tilbud til de to grupper.

Ana Gabriela fra Mexico har boet i Kalundborg siden august sidste år. Hun savner kulturtilbud til børnefamilier.

– Der er et skifte på vej med både de mange uddannelser og de mange håndværkere, der er i gang med at bygge både boliger og industri. Vi skal skaffe flere lejeboligere, vi skal skaffe flere kulturelle tilbud, svarede Martin Damm.

Med til brunch på Symb var også Angel Dragonov fra Bulgarien, hans kone Natacha fra Kroatien og sønnen Jacob på halvandet år. De har boet i Kalundborg i fire måneder og er meget glade for byen. Angel Dragonov arbejder som software ingeniør for et firma i Ballerup, men kan ofte arbejde hjemmefra. Natacha Dragonov er procesoperatør på Novo Nordisk.

– Og Jacob arbejder med at gå i vuggestue, griner Angel Dragonov, der kom til Danmark på foranledning af sin kusine, der var begyndt at studere i Ålborg.

Angel Dragonov fra Bulgarien, med sønnen Jacob på armen, har boet i Kalundborg i fire måneder og er faldet godt til.

Hvem der kommer og fortæller til næste brunch i Symb, hvor udenlandske studerende og tilflyttere er meget velkomne, er endnu ikke helt på plads.

– Men det bliver en fra lokalområdet, der betyder noget for fællesskabet. Det har været en god start på vores brunch, folk har virkelig snakket godt sammen, sagde formand for Symb, Søren Mariegård.