Kalundborg med elektronisk gavekort

Handelsstandsforeningen indfører elektrionisk gavekort fra november. Forventet millionomsætning.

Foto: Henrik Uhre-Prahl
Gavekort - elektronisk - indføres 01.11.2009 Kalundborg handelsstandsforening. Leveres af Sparexpress.
Gavekort – elektronisk – indføres 01.11.2009 Kalundborg handelsstandsforening. Leveres af Sparexpress.

Fra 1. november i år er det slut med det klassiske gavekort udskrevet på fint papir i Kalundborg. Så hedder det plastikort – eller måske bedre elektronisk gavekort. Det nye kort kan lyde på et hvilket som helst beløb, holder i tre år og er i øvrigt til genbrug. Og herudover kan det genererer en millionomsætning.

Og det var måske især det sidste der fængede, da en repræsentant for kortudbyderen, Sparxpres, en del af SparBank i Skive, orienterede de mange medlemmer, der i aftes var mødt op til generalforsamlingen i Kalundborg Handelssstandsforening. Her fremgik det, at der kan forventes solgt 2.200 gavekort alene i år og omtrent dobbelt så mange i 2010. Det vil erfaringsmæssigt betyde en meromsætning i butikkerne på ca en mio. kr i år og omkring det dobbelte i 2010.

Og det er ikke kun Sparxpress – der har solgt ideen om det elektroniske gavekort til mere end 60 byer i Danmark – som kortudbyder, der har økonomisk gevinst ud af lanceringen: Der falder fem procent af gavekortets pålydende af til Handelsstandsforeningen, der skal administrer kortet. Procenter, der når kortet er kørt helt ind og fundet sit efter Kalundborgs størrelse naturlige leje på forventet 5.300 kort i 2011, vil kunne give foreningen et sted mellem 30.000 og 50.000 kroner årligt, dels i form af administrationsgebyr, dels som resultat af det faktum, at ikke alle kort indløses eller bruges fuldt ud.

Det nye gavekort lanceres i første omgang kun i Kalundborg, hvor det sælges på Cafe Soleil og i Kvickly, men kan principielt dække hele kommunen i det omgang Handelsstandsforeningens bestyrelse måtte beslutte det.