Drukneulykke kommer endelig for retten

For tre år siden druknede en 44-årig mand ved en arbejdsulykke i Kalundborg Fjord, og både et rederi og en bådfører blev sigtet for at have overtrådt sikkerhedsbestemmelserne. Men først nu kommer sagen for retten.

Den 18. marts 2007 faldt 44-årige Karsten Hansen, Kalundborg, over bord fra et forsyningsskib og druknede i det kolde vand i Kalundborg Fjord. Efterfølgende blev skibets ejer og bådføreren sigtet for at have overtrådt sikkerhedsreglerne.

Først nu 36 måneder efter kommer der en retslig afslutning, for Retten i Holbæk skal behandle sagen torsdag den 4. marts.

Det lille forsyningsskib kom fra Kalundborg Supply, som ejes af Saga Shipping i Skagen. Og det var Søfartsstyrelsens Opklaringsenhed, som i sin tid meldte rederiet og bådføreren til politiet på grund af omstændighederne ved arbejdsulykken.

Karsten Hansen var forholdsvis ny i rederiet, da han som bestman sejlede ud sammen med bådføreren om aftenen den pågældende dag. Forsyningskibet skulle hente nogle håndværkere fra et skib, der lå i fjorden.

Det blæste kraftigt – op mod 25 meter i sekundet – og bølgerne var to meter høje. Da bådføreren ville lægge til i læ af det større skib, stødte han imod det, og Karsten Hansen, der hverken bar redningsvest eller livline, røg i vandet.

Derefter var der en del forvirring, og det endte med, at det var skipperen på det større skib, der måtte slå alarm til myndighederne. Derfor gik der fatal tid, inden en redningsaktion blev sat i gang.

Anklagemyndigheden lægger op til, at både rederiet og bådføreren får en bøde for at have undladt at tilrettelægge arbejdet på betryggende vis. Dels på grund af den stærke blæst og mørket, og dels fordi både Karsten Hansen og bådføreren havde været på arbejde hele dagen.

Retten har sat en enkelt dag af til sagen.

pmo nordvest.dk