Strandparkens økonomi halter: Behov for flere penge

Strandparkens økonomi halter: Behov for flere penge
Foto: Kenn Thomsen

Ishøj: Når den danske sommer viser sig fra sin bedste side, valfarter op mod 100.000 danskere til Køge Bugt Strandpark for at slikke sol og blive kølet af i bølgerne. Og mens en tur på stranden er en gratis fornøjelse for den enkelte, så koster det de fem kommuner, der ejer Strandparken mellem 10 og 11 millioner kroner årligt at drive Strandparken.

Pengene bliver blandt andet brugt på vedligehold og rengøring af toiletfaciliteter, at rense stranden for tang, udgifter til livreddere og lønninger til personalet, der dagligt holder orden.

Strandparken har gennem de senere år oplevet, at udgifterne til at drive parken er steget, og de bidrag og indtægter, som Strandparken modtager rækker ikke længere.

Derfor har Strandparkens bestyrelse anmodet de fem ejerkommuner, Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Greve om 700.000 kroner ekstra til driften af parken i 2023, som fordeles efter Strandparkens fordelingsnøgle. På mandagens byrådsmøde nikkede et enigt byråd ja til, at Ishøj Kommune sender 154.000 kroner i retning af Strandparken, og i de kommende uger vil byråd og kommunalbestyrelser i de øvrige kommuner tage stilling til samme spørgsmål. Fordelingsnøglen betyder, at Vallensbæk og Brøndby Kommuner også er blevet bedt om en ekstrabevilling på 154.000 kroner, mens Greves andel er 140.000 kroner og Hvidovres er 98.000 kroner.

Strandparkens bestyrelse består af byrådsmedlemmer fra hver af de fem ejerkommuner, og bestyrelsesformand er Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen.

Det har længe været kendt, at udgifterne til det efterhånden 42 år gamle anlæg er stigende, da der blandt andet er behov for større renoveringer, og fordi priser på materialer og håndværkere er steget, og sidste år forsøgte man i ejerkommunerne at nå til enighed om at forhøje bidraget til Strandparken i 2023 med 25 procent, men forhandlingerne faldt til jorden.

Udover de 154.000 kroner har Ishøj Kommune i år betalt 2,4 millioner kroner til driften af Strandparken.

Foto: Kenn Thomsen