‘Operation Mørketid’ kommer til byen

I den kommende tid besøger indbrudseksperter og lokalbetjente alle kommuner i Københavns Vestegns Politikreds med skarpe råd mod indbrudstyve.

Tirsdag 15. november besøger politiets indbrudseksperter og lokalbetjente Vallensbæk Bibliotek fra 15 til 18.30, og onsdag 16. november står de i Ishøj Bycenter ved Lille Torv ved Bilka.

De er ’Operation Mørketid’ og vil være bevæbnet med tips og tricks til at holde indbrudstyven væk her i den mørke tid:

– Vi ser fortsat et fald i indbrud på Vestegnen, men det er vigtigt at fastholde den positive udvikling. Sørg for at få din bolig til at se ud, som om nogen er hjemme, når du er ude, for eksempel med lys, som tænder og slukker, siger indbrudsrådgiver Per Hedeman, Københavns Vestegns Politi.

Især i skumringstiden om eftermiddagen, hvor mørket falder på, og boligen ofte er alene hjemme, kan lys ude og inde være en rigtig god idé.

Intelligent tænd- og sluk-styring

Operation Mørketid har et gratis tænd-/slukure med til dig. Men der findes andre, moderne løsninger til at få lys til at tænde og slukke.

Det kan fx være strømbesparende smart-LED-pærer, som via en app på telefonen kan programmeres til at tænde og slukke i et par timer om eftermiddagen eller i rytmer, så det ser ud som om, at nogen er hjemme.

Smarte WiFi-pærer kan købes for under 100 kroner i bygge- og supermarkeder.

Sikring af døre og vinduer

I byggemarkeder fås også relativt billige indbrudssikringsbeslag eller -håndtag til at forstærke vinduer og døre, så de er svære at bryde op.

Et andet tip er at skrue listen omkring et udvendigt vindue fast, så det er svært at fjerne listen og tage ruden ud af vinduet.

– Hvor meget man vil ofre, er selvfølgelig altid en overvejelse over for ubehaget ved et indbrud. Men tænd-/sluklysure i en begrænset tidsperiode – fx i skumringen og når man ikke hjemme – kan have en god effekt. Det samme har mindre forstærkninger af vinduer eller døre, og begge dele bør kunne gøres for relativt få penge,”siger Per Hedeman.

Gode naboskaber

Tyve smutter, når gode naboer holder øje. Lav gerne aftaler med dine naboer om at holde øje med kvarteret, hinandens boliger og ringe til politiet i en fart, hvis en mistænkelig person lusker rundt.

Tag gerne naboen, genboen og overboen med hen og hils på ’Operation Mørketid’.