Lær om dyr på ny måde

Bredekærgård lægger rammer til forårsfest den 11. april.
Bredekærgård lægger rammer til forårsfest den 11. april. Thomas Mikkel Jensen

Bredekærgård i Tranegilde Landsby inviterer til forårsfest for hele familien lørdag den 11. april klokken 10.00-15.00.

Dagen byder på masser af aktiviteter for børn og voksne.

– Bredekærgård afholder igen i år Forårsfest for at markere, at foråret og Bredekærgårds mange aktiviteter for alvor kommer i gang igen efter vinteren, fortæller formand for Kultur og Fritidsudvalget, Sengül Deniz.

I år kan Bredekærgård præsentere første etape af et nyt projekt kaldet 'Bredekærgårds Formidlingsbaser', der består af fire baser eller steder, der med hver sin tilgang formidler naturen i forskellige vinkler. Til forårsfesten åbner den første af de fire: Dyrebasen.

Dyrebasen er et sted udenfor med skilte. På skiltene bliver du i ord og billeder guidet til, hvordan du kan lave forskellige aktiviteter, der kan gøre både børn og voksne klogere på gårdens og naturens dyr på en sjov måde. På skiltene er der også QR-stregkoder, som du kan scanne via en app på din mobil, hvis du gerne vil vide endnu mere om dyrene. QR-koden leder dig hen til en hjemmeside, hvor du kan læse mere.

– Åbningen af den første formidlingsbase på Bredekærgård understreger den store udvikling, der sker på Bredekærgård, hvor der er fokus på flere aktiviteter og oplevelser for borgerne i alle aldre – også uden for normal åbningstid. Det er netop det hul, Bredekærgårds Formidlingsbaser kan udfylde, fortæller Sengül Deniz.

Udover Dyrebasen er der et hav af andre aktiviteter. Børnene kan blandt andet prøve at være dyrepasser for en dag og komme helt tæt på dyrene. De må gerne røre, nusse og klappe. På gården er der nemlig alt fra små nuttede marsvin- og kaninunger, høns og forårskyllinger, til geder, lam, og slimede krybdyr.

Du kan også møde alle de foreninger, der har deres daglige gang på gården. Blandt andet Ishøj Helikopterklub, der sender modelhelikopterne i luften, brevdueforeningen, der sætter duerne på arbejde, eller du kan få en snak med Bredekærgårds Pilefletter Laug. Og så giver dagen også anledning til at fejre Thorslunde-Ishøjs Lokalhistoriske Forening, der har 40 års jubilæum.

Forårsfesten arrangeres i samarbejde med Bredekærgårds frivillige foreninger, Ishøj Naturcenter, Kroppedal Museum, Thorslunde-Ishøj Lokalhistoriske Arkiv og Ishøj Dyrepark.

Program for dagen:

Kl. 10: Aktiviteterne åbner på Bredekærgård

Kl. 10-14: Kom tæt på dyrene i Ishøj Dyrepark

Kl. 11: Formand for Kultur og Fritid Sengül Deniz åbner Bredekærdgårds første formidlingsbase 'Dyrebasen'

Kl. 11.30: Lær at danse folkedans i Laden

Kl. 12: Omvisning i udstillingen 'Fyrsten i Ishøj'

Kl. 12: Se de nye lam få flaske i Ishøj Dyrepark

Kl. 13: 'De farende Svende' spiller op til dans og hygge i Laden

Kl. 15: Tak for i dag