Ishøj-borgere samlede ind til jordskælvsramte

Velgørenhed: Det lykkedes cirka 80 fremmødte at samle over 6.000 kroner ind til hårdt ramt område.

Ishøj-borgere samlede ind til jordskælvsramte
Foto: Thomas Olsen

Ishøj: Der var taler, der var blomster og der var fakler. Faktisk manglede der ikke noget, da cirka 80 personer mødte op til mindehøjtidelighed i Ishøj søndag. Det gjorde de for at skabe opmærksomhed om det område i Tyrkiet og Syrien, der tidligere på måneden blev ramt af voldsomme jordskælv, hvor tusindvis mistede livet og endnu flere mistede deres hjem.

– Det var en fantastisk indsats, som borgerne lagde i arrangementet. Vi solgte fakler og serverede gratis kaffe, som man var velkommen til at betale for, siger arrangør Trine Tønnesen og fortæller, at der blev samlet over 6000 kroner ind i forbindelse med arrangementet.

Det blev hurtigt stablet på benene, og Trine Tønnesen er tilfreds med resultatet, hvor der som skrevet både kom penge ind i kassen og var mulighed for at sende en kærlig tanke til omkomne, sårede og andre berørte af katastrofen.

Trine Tønnesen fortæller, at pengene går til at kæbehjælpepakker til de mange, der står uden tag over hovedet som følge af jordskælvene.

– Det gælder blandt andet hygiejneprodukter, olie, ris og mel. Pengene går også til legetøj til børn, der ingenting har, bleer og modermælkserstatning. Mange af de simple ting, som vi i Danmark bare går hen og købe, når vi har brug for dem, siger hun.

Mange mødte op til arrangementet, der blev stablet på benene med få dages varsel. Foto: Thomas Olsen Foto: Thomas Olsen

Berørt af katastrofe

Trine Tønnesen arrangerede mindehøjtideligheden, fordi hun er tyrkisk gift og dermed har familie i det jordskælvsramte område.

– Det er svært ikke at blive berørt af jordskælvene. Heldigvis er ingen i den nære familie kommet noget til, men de er naturligvis ramt psykisk. Min mand har også mistet barndomsvenner. Det gør et indtryk på mig, som sidder herhjemme og ikke rigtigt kan gøre så meget, fordi vi ikke kan komme derned og mindes. Derfor lavede vi mindehøjtideligheden. Der var andre, som sad med samme følelse, og der var en fin opbakning, siger hun og glæder sig over de mange fine blomster, der blev lagt.

Faklerne var sponsoreret af Ishøj IF, mens kaffen var sponsoreret af Kulturium.