Endnu mere at fejre: Bliver 50

Merete Amdisen har på seneste kunne fejre at hun vandt valget, og nu kan hun også fejre sin runde fødselsdag.

Foto:

På det seneste har der været masser at fejre for Ishøjs borgmester, Merete Amdisen (S). Lørdag kan hun så fejre lidt mere. Her fylder den socialdemokratiske borgmester 50 år.

– Jeg føler mig ikke, som om jeg er 50. Det er kun, når jeg ser mine børn, at jeg bliver klar over, at jeg ikke længere er i 40erne, men er 50, siger hun og fortsætter:

– Men man ser sine børn, som bliver voksne, får arbejde, bliver færdig med uddannelse, men så tænker man jo, nåja, du bliver jo også selv ældre. Det er det der med, at man inde i sit eget hoved ikke føler, at man år for år bliver ældre, men det gør man jo, siger Merete Amdisen, som understreger:

– Jeg føler mig stadig ung og frisk.

For tre måneder siden kunne Merete Amdisen sætte sig i borgmesterstolen, efter hun i november vandt valget. Inden da havde hun stillet op mod tidligere borgmester Ole Bjørstorp om borgmesterkandidaturet i partiet og vundet.

Borgmesteren fortæller, at nu hun har rundet sit skarpe hjørne, er hun et rigtigt godt sted i sit liv:

– Nu er jeg jo havnet i mit drømmejob, og mine børn er store. Så jeg er efterladt med lidt mere tid og jeg er lidt mere uafhængig i weekenderne og aftentimerne, forklarer hun.

– Jeg har mulighed for at, i den sparsomme fritid jeg har, gøre de ting, jeg kan lide. Jeg kan tage ud og rejse, gå til koncerter, se mine børn og passe min have – selv om mine naboer nok ikke altid synes, jeg gør det så meget, som jeg burde, siger hun og griner.

Borgmesteren er et godt sted og nyder tilværelsen. Man skal ikke følge hende længe på de sociale medier, inden man kan se, at hun er her, der og alle steder i Ishøj. Bystævner i Ishøj Landsby, koncerter i Kulturium, kunstværker i naturen og besøg hos kommunens forskellige afdelinger.

Og fødselsdagsbarnet prioriterer også at komme rundt til så meget, som muligt – både i sin fritid og på sit job:

– Det, synes jeg, man har en forpligtigelse til, som lokalpolitiker. Det er vigtigt at være til stede og komme rundt i lokalsamfundet. Der er jeg jo privilegeret i, at mine børn er så store, og min mand, (Martin Baden, red.) der selv er politiker, har forståelse for det, at der er travlhed og jeg skal ud til mange ting, fortæller hun og understreger, at borgmesterposten tager meget af hendes tid:

– Jeg prioriterer arbejdet ret højt. Men jeg prioriterer også at være sammen med min mand og tage lidt væk hjemmefra, tage på weekendture, tage lidt ud og rejse. Og så må jeg ligge nogle ting i kalenderen med børnene en gang i mellem, så jeg ikke går glip af studentergilder og alt muligt, når de bliver færdige her til sommer, siger hun og griner. I kalenderen er også skrevet fest, når borgmesteren har fødselsdag.

På dagen har Merete Amdisen nemlig inviteret venner, bekendte og politiske samarbejdspartnere til fødselsdagshygge.

Ishøjs borgmester Merete Amdisen kan lørdag fejre sin 50 års fødselsdag. Arkivfoto: Kenn Thomsen Kenn Thomsen