4. klasser dyster i fagbøger

Konkurrencen om Ishøjs bedste fagbog har kørt de sidste par år.
Konkurrencen om Ishøjs bedste fagbog har kørt de sidste par år.

Alle 4. klasser i Ishøj Kommune deltager i konkurrencen Ishøjs Bedste Fagbog, og konkurrencen er blevet til i et samarbejde mellem Ishøj Bibliotek og skolebibliotekerne.

Gennem de sidste måneder har 4. klasserne arbejdet ihærdigt på at producere deres egne fagbøger, og undervejs har alle fået undervisning og hjælp af fagbogsforfatter Troels Gollander.

Tirsdag den 3. marts 2015 bliver vinderne offentliggjort ved en stor finale i Ishøj Kultur Café, hvor Cirkus Naturligvis underholder. Vinderen kan se frem til en flot præmie og en tur i Ishøj Bio med hele klassen, mens 2. og 3. pladsen også bliver præmieret.

Børnenes fagbøger udstilles på Ishøj Bibliotek frem til finalen, og derefter vil de blive en del af bibliotekets bogsamling, så alle borgere det næste år kan låne de fine fagbøger med hjem. Dommerpanelet består af læsekonsulent Marianne Gjelstrup, skolebibliotekar og IT-vejleder Jesper Lusti og bibliotekar Wenche Charlotte Andreasen, og de tre er netop i gang med at vurdere bøgerne for at finde vinderne.

– Det er nogle supergode og charmerende fagbøger, børnene har skrevet, og alle børn kan være stolte, selvom vi kun kårer en 1., 2. og 3. plads til finalen. Jeg vil opfordre forældre, bedsteforældre, venner og bekendte til at komme forbi på biblioteket, hvor de kan se og læse i børnenes bøger, fortæller læsekonsulent på Ishøj Bibliotek, Rikke Blach Myhlendorph, der har koordineret fagbogskonkurrencen.