Kommunen har skruet ned for varmen: Så meget er der sparet

Ved hjælp af en fælles indsats er det lykkedes borgere og medarbejdere i Hvidovre at spare markant på varmen, oplyser kommunen på sin hjemmeside

Kommunen har skruet ned for varmen: Så meget er der sparet

Det er lykkedes borgere og medarbejdere i Hvidovre at spare markant på varmen, lyder det fra kommunen.

Foto: Robert Hendel

Den 25. oktober 2022 besluttede kommunalpolitikerne i Hvidovre at sænke temperaturen til 19 grader i kommunens offentlige bygninger. Det har både brugere og medarbejdere kunnet mærke i de kolde måneder.

Årsagen til temperatur-reduktionen skal findes i energikrisen, der både er en udfordring for forsyningssikkerheden i Danmark, ligesom den har givet energipriserne et nøk opad.

Ifølge Hvidovre Kommune har tiltagene virket. Kommunens varmeforbrug har i de sidste måneder af 2022 ligget væsentligt under de forrige års forbrug. Det møder blandt andet stor ros fra borgmester Anders Wolf Andresen (SF), der roser brugerne og medarbejderne for den indsats, de har ydet for at sænke varmeforbruget.

– Jeg er en frossenpind og har selv siddet med tæpper og uldtøj på kontoret, så jeg er helt klar over, at det ikke altid har været sjovt med for eksempel lavere temperaturer. Derfor er det fantastisk, at vi nu kan vise, at den fælles indsats har båret frugt, lyder det fra borgmesteren i Hvidovre.

For alle Hvidovre Kommunes bygninger, er der sket en samlet varmebesparelse på varmen på cirka 1.015.000 kilowatt-timer, som svarer til en reduktion på 11 procent i forhold til året før. Alene på rådhuset er der i perioden fra 25. oktober til 31. december 2022 sket en besparelse på 83.113 kilowatt-timer. Det er et forbrug, der ligger 28 procent lavere end samme periode året før.

Det lavere varmeforbrug kan også mærkes på økonomien i kommunen, idet den samlede økonomiske besparelse beløber sig til omkring 660.000 kroner for perioden fra 25. oktober til 31. december 2023. Anders Wolf Andresen er dog fortsat bekymret for energisituationen.

– Vi kommer derfor ikke udenom fortsat at have fokus på at stå sammen og spare på energien. Ved en fælles indsats kan vi arbejde for, at vi også næste vinter kan undgå mangel på energi, siger Anders Wolf Andresen.