Idrætten har kronede dage: Det vælter ind med medlemmer

Efter en periode med tilbagegang på grund af corona valfarter medlemmerne igen ind i idrætsforeningerne. I Hvidovre Kommune gik idrætten frem med 1.395 nye medlemmer i 2022.

Idrætten har kronede dage: Det vælter ind med medlemmer

Det går godt for foreningsidrætten i Hvidovre Kommune, hvor der er sket en fremgang i antallet af medlemmer på otte procent. Et af de steder er i Hvidovre Basket.

Foto: Michael Hansen

I to år stak coronapandemien en kæp i aktivitetshjulet, men i 2022 kom idrætsforeningerne for alvor tilbage. Også når det kom til antallet af medlemmer.

Faktisk kom foreningerne i DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) så stærkt tilbage, at de på landsplan nu har flere medlemmer end før coronapandemien.

De netop offentliggjorte medlemstal for 2022 viser således, at idrætsforeningerne havde en samlet fremgang på 110.878 flere foreningsmedlemmer end i 2021. Dermed kom det samlede medlemstal for DGI og DIF op på 2.344.954 medlemmer – det højeste antal nogensinde.

Den tendens gør sig også gældende i Hvidovre Kommune, hvor stigningen lyder på 1.395 flere medlemmer, så der nu er 17.693 medlemmer i 74 idrætsforeninger under DGI og DIF.

Det er otte procent flere end i 2021.

Basketball er et hit

En af de klubber, som har oplevet en massiv fremgang er Hvidovre Basket.

De er gået fra 443 medlemmer i 2021 til 558 i 2022.

Det svarer til en stigning på 26 procent.

Den stigning kan kun sejlsport matche, når man kigger på foreninger med mere end 100 medlemmer, men hvad er nøglen bag succesen.

Det giver formand i Hvidovre Basket, Camilla Hovej sit bud på.

– Vi er selvfølgelig megastolte over, at vores forening er gået så meget frem. En del af det skyldes, at coronaen er forsvundet helt fra foreningsidrætten og at sporten generelt mærker fremgang og interesse. Den største del tilskriver jeg vores miljø, trænere og frivillige, som hver eneste dag sikrer, at både sportslige, men ikke mindst det sociale fungerer i klubben. De sikrer, at der bliver gjort plads til alle, og det spreder sig som ringe i vandet, forklarer hun

De flotte tal, og at flere generelt vælger sporten til igen efter en periode med modsat fortegn, vækker naturligvis og så glæde hos formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Hvidovre Kommune, Kenneth Bak, som siger følgende i en pressemeddelelse.

– Den flotte medlemsfremgang i foreningsidrætten beviser, at foreningsidrætten nu endelig er kommet ud af coronakrisens skygge. Vi glæder os meget over, at der i 2022 er blevet plads til flere borgere i foreningsidrættens positive fællesskaber, og vi vil gerne takke alle de aktive trænere, instruktører og bestyrelsesmedlemmer, der hver eneste dag bidrager til at gøre foreningsidrætten til et attraktivt fristed for medlemmerne.