Hvidovre fortsætter flot forårsstime

I weekenden sluttede Hvidovre IF flot grundspillet af i NordicBet Ligaen, da gæsterne fra Vendsyssel FF blev sendt hjem uden point. Banen var dog langt fra i en stand, som indbød til teknisk flot spil, erkendte cheftræneren efter kampen

Hvidovre sluttede forårets fem kampe i grundspillet af med tre hjemmesejre i træk.

Foto: Robert Hendel

Af Jesper Hammeken

Det var et velbesøgt Pro Ventilation Arena, som lørdag lagde græs til NordicBet Ligaens sidste runde i grundspillet, hvor Hvidovre IF tog imod Vendsyssel FF.

Kampen blev indledt med lyn og torden, da begge hold fløj fremover stepperne fra det første minut. Gæsterne var tæt på at komme foran efter tre minutter, men her stod Hvidovre-målmand Filip Djukic godt placeret.

Et minut senere var den så gal for gæsterne i den anden ende, da Hvidovres Lirim Qamili kom alene afsted og sikkert placerede bolden i nettet til 1-0 til stor jubel for langt størstedelen af de 1.517 tilskuere.

Lirim Qamili var stod ikke alene på måltavlen ret længe, for efter blot 10 minutter bragte Tobias Thomsen hjemmeholdet foran med 2-0, da han stod fri inde i feltet og sikkert kunne placere bolden mod det lange hjørne efter et indlæg.

Regulære vestegnstæv blev det til, da værterne fra Hvidovre kunne gøre det til 3-0 efter flot kombinationsspil. Marcus Lindberg lagde flot bolden af til Tobias Thomsen, der kronede angrebet med sin anden scoring i en kamp, hvor Hvidovre atter fik cementeret sin plads i toppen af Danmarks næstbedste fodboldrække.

Vendsyssel fulgte imidlertid op og reducerede kort tid efter, da gæsternes Ayo Simon Okosun headede bolden i nettet ved et hjørnespark, men det var det tætteste, gæsterne kom på point lørdag eftermiddag.

Dermed slutter Hvidovre IF grundspillet af på andenpladsen med syv point ned til nærmest forfølger.

Mudret bane

Hvidovre-træner Per Frandsen var ikke overrasket over, at det blev en hæsblæsende start, men bemærkede også at den første halve time blev fulgt op af en mindre voldsom time.

– Vi får tre flotte mål lige efter, at de har brændt en stor chance, hvor der kom en flot redning. Derfra var det en krig om at holde den hjem, siger han.

Det var tydeligt, at det hårde vejr i marts ikke havde gjort noget godt for banen i Hvidovre. Det var en mudret bane, hvor der flere steder ikke var et græsstrå at spotte, og det var ifølge Per Frandsen medvirkende til, at anden halvleg ikke blev spillet i ligeså højt tempo som den første.

– Vi ville gerne have været længere fremme af banen i anden halvleg, men hvis man kigger på den bane, så kan der næsten ikke spilles fodbold på den. De sætter alt frem, og de er nogle store drenge. Det er ikke der, vi har vores spidskompetencer, når det bliver standardsituationer, siger Per Frandsen, der kan glæde sig over det store forspring på syv point ned til rækkens nummer tre, inden slutspillet går i gang.

Holder Hvidovre sin andenplads, står den på superligabold i næste sæson. Per Frandsen ønsker dog ikke at tale om oprykning lige nu, men han understreger sin tilfredshed med holdets udgangspunkt til de kommende 10 kampe. Her skal Hvidovre skal forsøge at tage revanche for den missede oprykning i fjor.

– Den her trup har været rigtig dygtig til at tage en kamp ad gangen. Vi så sidste år, hvad der skete, og jeg kan kun sige, at det bliver pisse spændende. Vi prøvede sidste år at blive nummer tre, og nu prøver vi at gøre det en gang bedre, siger Per Frandsen, der mener, at Hvidovre-mandskabet er godt nok til at slå alle hold i Nordic Bet Liga.

Slutspillet i landets næstbedste rækker byder på 10 runder, hvor de seks hold møder hinanden ude og hjemme. I tilfælde af, at Hvidovre IF slutter turneringen på andenpladsen, vil klubben kvalificere sig til Superligaen.