Unge bag coming up på Elværket

Fem unge holbækkere skal være med at lokke de unge ind på Elværket. Om godt to uger går startskuddet til deres første arrangement for up-coming bands i musikhuset i Holbæk.

Foto: Foto: Christian Mikkelsen(Mik.), Marianne Povelsen

Nye toner, nyt set-up og krop, kartofler og kontakt er fem unge enige om skal sætte en ny dagsorden for den up-coming musik, som fremover skal sætte mærkat på de unges musik i Musikhus Elværket i Holbæk.

Musikhusets leder, Tom Greenfort, synes, der kommer for få unge i Elværket, og hans teori er, at der måske kommer flere unge, hvis det er de unge selv, der får lov at arrangere. Derfor har han entreret med en gruppe på fem unge til at stå for et særligt arrangement for up-coming bands, foreløbig én gang om måneden og foreløbig for fire koncerter her i efteråret.

Mixet vil hver gang bestå af et lokalt navn og et band eller orkester udefra, lover de fem bag det nye tiltag, Jon Sebastian, Julie Hagner, Anne Katrine Kock, Casper Faartoft samt Mie Rose.

– Det bliver os unge, der kommer til at bestemme, for vi hører andre former for musik end det, som traditionelt spilles i Elværket. Hip hop skal blandt andet trække undergrunden ind i det pæne elværk, men også elektronisk og balkanmusik. Og så vil vi prøve at linke to navne hver gang sådan, at musikken bliver forskellig, men også så vi for eksempel sætter et københavnerband sammen med et lokalt band samme aften, siger en af de unge, Jon Sebastian, entusiastisk, og de andre tilføjer:

– Vi tænker også på, at det ikke bare skal være musik, det skal også være hyggeligt. Man skal både kunne sidde og stå, eller vi vil skabe nogle hyggelige miljøer, så det bliver et fællesskab med fokus på musikken.

Hygge, musik og god mad til musikerne

Coming Up-gruppen har blandt andet leget med planen om at lave scene midt i salen, skaffe sække-puder eller bløde mormor-møbler, og eventuelt lave beach party-bar, så det bliver hyggeligt og afslappet, mens musikken spiller.

Ideen om det nye koncept opstod for et år siden, fortæller gruppen, og det handlede i starten meget om at brainstorme på ideer om, hvordan de kunne nå unge på deres egen alder, hvad de skulle satse på, hvordan det skulle udfolde sig, og hvilken musik de unge kunne tænke sig at høre.

– Det skal være up-coming bands, og vi skal have fat i solister eller grupper, men de skal have et repertoire, så de kan holde til en hel koncert, det skal ikke bare være nogen, der spiller bevidstløst, det skal bidrage med noget, siger Casper Faartoft.

De unge er netop nu i gang med at fremstille plakater og skrive pressemeddelelser, og for de fem har det været en spændende proces at lære, hvordan man får et nyt musikforetagende op at stå. Julie Hagner har for eksempel allerede fået tilsagn fra et hold veninder, der vil være med at lave mad til orkestrene, så de kan føle sig godt tilpas, som hun siger. Og alt skulle gerne være klart og timet, når det første "Coming Up" spænder musikken ud fredag den 19. september.

mpo nordvest.dk