U19-piger fik bronze

Basketball: Holbæk-Stenhus’ U19-piger blev nummer tre ved finalfour-stævnet i Skovlunde.

Basketpiger kom hjem med bronzemedaljer

Holbæk-Stenhus’ U19-piger, som spiller i landets bedste liga, blev nummer tre ved weekendens finalfour-stævne i Skovlunde. Privatfoto

Ved weekendens finalfour-stævne vandt Holbæk-Stenhus’ U19-drenge, som omtalt i mandagens avis, pokalen. Holbæk-Stenhus’ U19-piger deltog også i pokalturneringen og kom hjem med bronzemedaljer.

I semifinalen mødte holdet lørdag BK Amager, som dog vandt sikkert 78-37. De to hold spiller begge i landets bedste række.

Holbæk-Stenhus’ piger trænes af Evan Thompsen og den tidligere damelandsholdstræner Trine Tims, som også er pædagogisk leder af HF på Stenhus.

-Amager var lige et nummer for gode til os. Vi har mange internationale piger på vores hold, og de har været hjemme på juleferie i tre uger, så vi skulle lige op i gear igen. Vi skal normalt ikke tabe så stort til Amager, men nederlaget var reelt nok. Amager har en meget stor bredde, og kan blive ved med at sætte friske folk ind, siger Trine Tims.

Søndag spillede Holbæk-Stenhus bronzekamp mod Aabyhøj, som holbækkerne slog 74-52. Holdet blev dermed nummer tre i turneringen.

Trine Tims har normalt 10 spillere til rådighed, men én er skadet, og én spiller på en dispensation, som ikke gælder for pokalturneringen.

-Otte spillere er ikke meget, men de spillede en virkelig god kamp mod Aabyhøj, som pr. tradition er en god pigebasketklub. De har, ligesom Amagers U19-piger, også en del spillere, som også spiller med på deres dameligahold, siger Trine Tims.

De bedste af Holbæk-Stenhus’ U19-drenge spiller også på seniorholdet, men denne mulighed findes ikke for pigerne, da der ikke er noget damehold i Holbæk.

– Sidste år havde vi en aftale med SISU om, at min datter, Lisa, spillede både hos os og i dameligaen. Denne slags aftaler kan laves, når der er en spiller, som har brug for større udfordringer, end det vi kan give. Desværre er der ikke noget lokalt damehold på niveau. Det er en kæmpe fordel, at drengene kan spille på to hold, der ligger samme sted, siger Trine Tims, som oplyser, at pigerne træner lige så meget som drengene.

-Vi er et ”lille” hold i forhold til, hvad vi er vant til. Vi spiller derfor meget på at løbe og at dække hele banen, og vi forsøger os gerne med tre-pointsskud. Vi har også et ungt hold. Vi har kun to, som er her på sidste år. Det betyder, at næsten alle også spiller næste sæson. Vi bliver derfor betydeligt bedre næste år. Sidste år havde vi et rigtigt stærkt hold, og i år er lidt af et mellemår, siger Trine Tims, som fremhæver Mathilde Frederiksen som en ekstraordinær stærk spiller, både som spilfordeler og skytte.

-Hun er på U18-landsholdet og går i 1.g., så hun er også med de næste to år. Hun er virkelig dygtig og vil komme til at betyde meget for holdet i fremtiden, siger Trine Tims.

Hun glæder sig over drengenes pokalsejr i weekenden.

-Det betyder altid noget, når vi sætter vores mærke et sted. Hos pigerne er rekrutteringen primært international, så her er betydningen af pokalsejren måske ikke så stor. Men for rekrutteringen af drenge til Basketball College betyder sejren rigtig meget. De har været i gang med et mega godt udviklingsprojekt, siden vi begyndte i 2010. Det laver forhåbentlig også nogle ringe i vandet i forhold til pige-basket, men der er simpelthen færre piger end drenge, der spiller basket i Danmark, siger hun.