Tyv stjal ældres rejemadder

By sammen om aktion rejemad

Det forarger brugerrådsformanden, at nogen vil nedværdige sig til at stjæle rejer til hyggemaden på det aktive center Åvang. Ligesom det giver utryghed og dårlig stemning, for måske er det en person med en nøglebrik til det aflåste center.

Væk var bøtter med rejer, toastbrød, Kærgården og drikkevarer, da frivillige mandag kom for at gøre klar til hygge og filmforevisning for Regstrup-seniorer i det aktive center Åvang.

Tyveriet fra køleskabet er det seneste af flere i det aflåste center, men der er ingen tegn på indbrud, siger en undrende og frustreret brugerrådsformand Hanne Sørensen.

– Det betyder, at det formentlig er en person med nøglebrik til centret. Det giver en dårlig atmosfære og kaster mistanke om brådne kar blandt beboerne i ældreboligerne, teknisk personale og hjemmeplejen, bemærker hun.

Det kan dog også være en person udefra, der er rundt og tage i alle døre. Det er et hus med tilbygninger og mange sidedøre. Og hun har flere gange oplevet, at ikke alle døre bliver låst.

Var det så bare de tre bøtter rejer og de øvrige ingredienser til en rejemad. Det havde været ærgerligt og kilde til undren.

Men desværre er det ikke sådan, og Hanne Sørensen er vred over, at nogle kan finde på at stjæle fra pensionisterne i Regstrup og omegn og påføre brugerrådet en ekstra udgift.

– Vi har ikke før haft problemer, men nu har vi, og det er især inden for den sidste halvanden måned. Der er blandt andet stjålet en bærbar computer og en Mokkamaster kaffemaskine. Og nogle pårørende fik stjålet julepynt, da de var ved at tømme en ældrebolig. Det gør mange beboere utrygge, at det kan ske, og at det sker i aften- og nattetimerne, understreger Hanne Sørensen.

Hun var i centret søndag, og da alt til mandagens hyggearrangement, og alle døre var låst. Alligevel var rejerne væk mandag.

Hun har meldt det seneste tyveri til politiet vel vidende, at de ikke kører til Regstrup for så lidt. Men så er det noteret, ligesom hun har talt med områdets aktivitetsleder, der har lovet at gå videre med problematikken.

Nogle kunne finde på at kaste mistanken på de unge, kommunen har placeret i den nedlagte plejecenterdel.

– Men der er låst af mellem den del og resten af huset. Det er rigtigt, at naboskabet ikke altid er lige lykkeligt, men for øjeblikket er der ingen problemer, fastslår Hanne Sørensen.

Hun er forarget, forundret og vred over, at nogle nedværdiger sig til på den måde at stjæle fra det aktive center og brugerne. Det ærgrer hende, at der nu også skal lås på køleskabet.

Og jo, der blev rejemadder mandag, men det blev en ekstra udgift for brugerrådet og dermed mindre til andre arrangementer.