Tre drenge varetægtsfængslet i sag om gaderøveri

Foto: Peter Andersen
Holbæk. Retten afsiger dom, mod pædagog fra Børnehuset Eventyrlunden.
  Foto: Peter Andersen
Holbæk. Retten afsiger dom, mod pædagog fra Børnehuset Eventyrlunden. Foto: Peter Andersen Foto: Peter Andersen

OPDATERET: Tre drenge fra Holbæk på 15, 16 og 17 år er torsdag blevet varetægtsfængslet i grundlovsforhør, sigtet for et gaderøveri, vidnetrussel og afpresning.

De tre blev anholdt af Midt- og Vestsjællands Politi onsdag formiddag, og ved grundlovsforhøret begærede anklagemyndigheden de tre sigtede varetægtsfængslet.

Gaderøveriet skete tirsdag aften ved Markedspladsen nær indkørslen til Føtex. Her blev en 16-årig dreng med en kniv truet til at udlevere sin mobiltelefon.

Han skulle ifølge sigtelsen ved samme lejlighed have fået at vide, at hvis han gik til politiet, ville der ske noget med ham.

Derudover er de tre fængslede drenge sigtet for afpresning i forbindelse med en episode den 21. juli på Tidemandsvej i Holbæk, hvor de ifølge sigtelsen har givet en 16-årig dreng en såkaldt "dummebøde".

De tre sigtede blev af dommeren varetægtsfængslet til den 16. august. En af de tre bad om betænkningtid for at overveje, om fængslingskendelsen skal kæres til Østre Landsret. De to andre undlod at kære kendelsen.

En anden røverisag mod to 14-årige drenge på Skt. Nikolai Kirkegård ved Blegdammen i Holbæk mandag aften er endnu uopklaret, selv om det tidligere fejlagtigt fremgik, at de tre fængslede også var sigtet i den sag.