Teaterfestival på efterskole

Teater: Lad de unge teaterinteresserede møde unge skuespillere. Det er grundtanken bag en ny teaterfestival.

Teaterfestival for unge
Teaterholdet på Tølløse Slots Efterskole laver deres egen forestilling på teaterfestivalen. Her er et foto fra deres julerevy “En juledag på slottet”.

Lørdag den 25. marts slår Tølløse Slots Efterskole dørene op til noget helt nyt. Skolen har således inviteret teaterhold fra efterskoler, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner til at komme og deltage i en teaterfestival.

Det er efterskolens teaterlærer, Amalie Witt, som har fået ideen til festivalen.

– Jeg har tidligere lavet noget lignende med DATS (Dansk Amatør Teater og Scenekunst, red.) for at inspirere det unge til at blive en del af det kommende teatermiljø. Så det måske er dem, der står på scenen om nogle år. Og jeg synes derfor, at vi skal lave noget lignende her på efterskolen, fortæller hun.

På teaterfestivalen får de unge deltagere mulighed for at overvære nogle forestillinger med unge skuespillere.

– Tanken er, at de unge skal lade sig inspirere af skuespillerne og tænke, at om nogle år så er det dem, der måske står der, fortæller Amalie Witt.

Derudover får de unge mulighed for at deltage i forskellige workshops og prøve nogle af de forskellige øvelser og arbejdsmetoder inden for skuespillerfaget.

Egen forestilling

Teaterholdet på Tølløse Slots Efterskole er i fuld gang med at øve på en forestilling, som det er planen at vise på festivalen.

– Vi er blevet enige om, at forestillingen skal have det overordnede tema “Fordom”, og så er vi ved at finde ud af, hvordan vi bygger et stykke op omkring det, forklarer Amalie Witt.

Hun håber på, at hvis teaterfestivalen bliver en succes, at det så kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed.

– Det vil jo være en god måde at introducere de unge til teaterverdenen og lade dem møde skuespillere, som ikke er ret ældre end dem selv, fortæller Amalie Witt.