Status: Regnen ændrer ikke ved afbrændingsforbud

Regnen har ikke ændret ved forbuddet mod afbrænding. Arkivfoto
Regnen har ikke ændret ved forbuddet mod afbrænding. Arkivfoto

Af Tove Bonnichsen

Selv om det er begyndt at regne flere steder i landet er der stadig forbudt at tænde bål – og visser steder også at grille, det oplsyer Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.

– Den nuværende mængde af regn ikke er nok til, at der vil ske ændringer. Og vi kan heller ikke svare på, hvor mange millimeter regn der skal til, for det kommer helt an på de lokale forhold, og på den periode regnen falder over. Fx vil et hurtigt skybrud med 30 millimeter vand blot »prelle af« på den hårde tørre jordoverflade, mens fem dage med stabil regn måske vil gøre mere gavn i relation til brandfaren, siger sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard.

Sekretariatschefen lover at lempe reglerne, så snart mulighed byder sig. Han opfordrer til at man følger med på det lokale beredskabs hjemmeside.

– Vores dygtige folk rundt i landet holder løbende øje med udviklingen, og vi har absolut kun intentioner om at lave mindst muligt besvær for folks sommerhygge. Men indtil der sker ændringer i afbrændingsreguleringerne, så er det altså fortsat utroligt vigtigt at respektere reglerne. For naturen er fortsat mere tør end mange tror, og der skal stadig utrolig lidt til før en naturbrand begynder, oplyser han.

Læs om afbrændingsforbud her: https://danskeberedskaber.dk/afbraendingsforbud-generel-information/