Sommeråbent hos Knabstrup Slagteren

Sommeråbent hos Knabstrup Slagteren

Sommertiden er også kommet til Knabstrup Slagteren, og det betyder at der ændres på åbningstiden i industriferien.

– Vi holder kun åbent om torsdagen, fredagen og lørdagen i uge 29, 30 og 31 – og vi kan sagtens mærke at der fyldes op i kundernes frysere, her op til ferien. Vi har rigtig travlt, også med salg af kødpakkerne, som er meget populære, siger Jonna Hansen, der står bag disken i butikken. Hun er sommerglad – og sørger stadig, på sin egen livlige facon, for at coronareglerne overholdes og for at alle får, hvad de skal bruge.

– Jeg oplever kunder, der kommer herind på anbefaling af andre – og de går så videre med deres anbefalinger, så det er jo skønt, siger hun – og tilføjer, at det med at slagteren er håndværker, viser sig i den kvalitet man får i slagterforretningerne og som man ikke kan få i supermarkederne.

– Kvaliteten er ikke til diskussion. Alle, der har prøvet det, ved at friskhakket fars er det bedste, uanset, hvad man skal bruge det til, siger Jonna, som sekundet efter får travlt med at svare på spørgsmål fra en kunde, om allergener i kølediskens varegrupper.

– Ja, der er mel i frikadellerne og i kødpølsen, så det går ikke hvis du er glutenallergiker, lyder det fra hende, som svar på kundens spørgsmål.

Da kunden har forladt butikken med en bunke varer, uden indhold af mayonaise og hvedemel, smiler Jonna stort og ­forklarer, at hun ved stort set alt om, hvad der er i de forskellige varer og at man bare skal spørge, hvis der er noget man er i tvivl om.

Spørger man, hvad der kan anbefales til sommerens grillfester, falder svaret promte fra Jonna Hansen.

– Grill og gris, man kan leje en stor grill her og købe grisen med i den størrelse, der passer til antallet af personer – vi har dem i størrelser der passer fra 25 personer og op til 50, fortæller hun, og tilføjer at der burde blive grillet flere hele kyllinger, end der gør i øjeblikket.

– En hel kylling bliver simpelthen lækker, når den grilles. Det er meget bedre end at grille kyllingebrysterne eller lårene alene, hvis du spørger mig. Og vi har dem her i fryseren. Skal det være rigtig fantastisk er det jo bøfferne, med eller uden fedtmamorering, der skal på grillen. Dem kan vi ikke komme udenom, når det er sommer i Danmark, slutter hun.