Slut med akutte syge i Roskilde 1.maj

De omkring 4500 årlige akutte medicinske patienter, der indtil nu er blevet kørt på Roskilde sygehus skal fra 1. maj køres til Holbæk for at blive behandlet. Arkivfoto: Jens Wollesen.
De omkring 4500 årlige akutte medicinske patienter, der indtil nu er blevet kørt på Roskilde sygehus skal fra 1. maj køres til Holbæk for at blive behandlet. Arkivfoto: Jens Wollesen.

Fra 1. maj er det slut med akut behandling af borgere på grund af alvorlige infektioner, astmaanfald, dehydrering, alvorlig lungebetændelse eller KOL på Roskilde sygehus. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

De omkring 4500 årlige akutte medicinske patienter fra Roskilde-området skal fremover behandles på Holbæk sygehus, ligesom flere tusinde akutte medicinske patienter fra regionens næststørste by, Næstved, fremover skal til Slagelse og Nykøbing Falster sygehuse.

Det har i et stykke tid været kendt, at de akutte, medicinske patienter fra Roskilde og Næstved skulle flyttes til Holbæk, Slagelse og Nykøbing Falster sygehuse i løbet af i år. Men nu kan man i regionen for første gang sætte dato på hvornår flytningen skal være gennemført.

Et flertal af regionsrådspolitikerne i Region Sjælland har nikket ja til, at regionsrådet afsætter i alt 50 millioner kroner til at gennemføre flytningen.

– De fleste af pengene skal gå til at lease hospitalsudstyr og til at ombygge de sygehuse, der skal modtage patienterne, så de kan håndtere de nye patienter, siger koncerndirektør i Region Sælland, Lars Onsberg Henriksen.

Bortset fra skadestuer, der tager sig af småskader, vil der fremover kun være planlagte og højt specialiserede behandlinger på sygehusene i regionens to største byer Roskilde og Næstved. Der er dog undtagelser.

Roskilde Sygehus skal eksempelvis fremover tage sig af patienter, der bliver indlagt med ambulance på grund af hjertestop eller blodprop i hjertet. De har indtil nu skullet behandles på sygehusene i Hovedstadsområdet. I forvejen behandler man i Roskilde blodpropper i hjernen.

Regionsrådet bevilliger formelt de 50 millioner til fremrykningen af sygehusplanen på et møde 4.februar.