Skidt start på slutspillet

Basketball: Holbæk-Stenhus i Basketligaen tabte for tredje gang i sæsonen til BC Copenhagen.

Skidt start på slutspillet

Gustav Winther scorede 10 point i kampen mod BC Copenhagen i Nørrebrohallen.

Foto: Per Christensen

Det blev blot til en enkelt sejr i grundspillets 20 kampe, og den lidt kedelige tendens fortsatte lørdag eftermiddag, da Holbæk-Stenhus i Basketligaen spillede første kamp i det såkaldte playoff B-slutspil og tabte overraskende stort med 59-92 på udebane til BC Copenhagen.

Mens de seks bedst placerede hold møder hinanden over to kampe i en slutspils-dyst om det danske mesterskab, møder de fem dårligst placerede også hinanden to gange i et B-slutspil, som ender i en enkelt finalekamp for de to bedst placerede.

Og med blot to point med sig fra grundspillet, er chancerne for at vriste sig fri af bundplaceringen i ligaen ualmindelig små for Holbæk-Stenhus, der i B-slutspillet også møder Bears Academy, Værløse Blue Hawks og BK Amager.

Inden lørdagens dyst i Nørrebrohallen havde Holbæk-Stenhus tabt de to første kampe mod BC Copenhagen relativt beskedent, men bortset fra den første periode, var den forventede jævnbyrdighed svær at få øje på.

Holbækkerne tabte en forholdsvis fin første periode med beskedne 28-22, men tabte så den følgende periode med 22-11 og måtte derfor gå til pause med et efterslæb på 17 point ved stillingen 50-33.

Også tredje periode blev tabt, og helt galt gik det i sidste periode, som det københavnske hjemmehold vandt med 24-13. Og slutresultatet blev en forskel på 33 point.

– Det var overraskende stort. Selv om vi startede godt, mistede vi ret hurtigt fokus og gik efterhånden ned, lød det med lidt skuffelse i stemmen fra Rasmus Blak Møller, der sammen med Marius Lescevski blev delt topscorer for Holbæk-Stenhus med 12 point.

Holbæks kaptajn var sikker på, at holbækkerne nok skal rejse sig igen, når holdet på egen bane i Holbæk Sportsby i møder Værløse næste lørdag.

– Det hele starter ved træningen, hvor vi skal være mere competitive og gå hårdere til den, for det er stadigvæk meget motiverende, når vi møder hold på vores eget niveau, understregede Rasmus Blak Møller.

Holbæk-Stenhus spiller returopgøret mod BC Copenhagen på hjemmebane lørdag den 1. april.