Så er det nu: Planlægning af aktiviteter i sommerferien går i gang

Planlægning: UngHolbæk ser gerne, at så mange klubber og foreninger i kommunen som muligt, udbyder sommerferieaktiviteter til børn og unge og i denne uge indkalder de til et online stormøde.

Så er det nu: Planlægning af aktiviteter i sommerferien går i gang

Ved Holbæk Gardens sommerferieaktiviteter kunne små og store deltagere prøve at slå på tromme.

Foto: Per Buurgaard Christensen
Ved Holbæk Gardens sommerferieaktiviteter kunne små og store deltagere prøve at slå på tromme.

Igen i år arrangerer UngHolbæk sommerferieaktiviteter for børn og unge sammen med en meget lang række klubber, foreninger, frivillige og private. Hvert år har mere end 5.500 børn og unge i alderen 6–18 år glæde af de mange aktiviteter.

Sommerferieaktiviteter giver børn og unge fra Holbæk Kommune mulighed for at prøve aktiviteter og finde deres nye yndlingsaktivitet inden skolestart. Samtidig oplever klubber og foreninger et stigende antal medlemmer, når de deltager i årets sommerferieaktiviteter.

– Vi håber alle klubber og foreninger vil være med til sommerferieaktiviteter og holder holder et onlinemøde, hvor klubber og foreninger kan få information og hjælp til at tilmelde sig til dette års sommerferieaktiviteter, fortæller Pia H. Madsen, leder af ungdomsskolen.

Onlinemødet finder sted torsdag den 16. marts kl. 19.00 – 20.30.

– På mødet informerer vi om hele konceptet og om, hvilke økonomiske tilskud der er mulighed for at søge til aktiviteter.

Vi oplyser også om nogle vigtige datoer, blandt andet foreningerne senest den 12. april udfylde en ansøgning om deltagelse og eventuel økonomisk støtte.

Den 19. april tilbyder vi hjælp til at uploade aktiviteten i vores digitale system. Alt skal være uploadet tirsdag den 2. maj, hvorefter sommerferieaktiviteterne kan gå i luften den 10. maj, så vi kan tage ud på skoler og institutioner og fortælle om årets aktiviteter. Vi informerer også om, hvordan man kan finde dem digitalt, blandt andet via forældreintra, fortæller Pia H. Madsen.

Færre midler i år

Kommunens økonomiske situation gør, at der i år er færre penge sat af til sommerferieaktiviteterne, men Pia H. Madsen fortæller, at man har valgt at spare steder, hvor det går mindst muligt udover aktiviteterne.

– Vi printer ikke t-shirts i år og når vi holder vores endelig evaluering med foreningerne, foregår det ikke på Vadestedet, som det plejer, men i vores egne lokaler, hvor vi byder på en sandwich, fortæller ungdomsskolelederen.

Man kan henvende sig til Pia Madsen. leder af ungdomsskolen på mail: phm@holb.dk, hvis man ønsker at tilmelde sig eller vil høre mere.