Rotter i daginstitution

Hvad der skulle have været en hyggelig afslutning for børn og forældre i børnehuset Troldhøjen i Jyderup i fredags, endte i stedet med at blive en yderst ubehagelig oplevelse for Britt Nielsen.

For netop som hun var ankommet til festen, så hun en ubuden gæst løbe forbi institutionens køkkenvindue.

– Jeg ser en rotte løbe forbi. Da jeg senere går ud og kigger efter den, er den væk. Men jeg ser så, at der ligger en anden, død rotte ved siden af en fælde. Jeg tror, den har været på vej ind i kassen, men der har måske ikke været plads. For derfra, hvor jeg stod, så det ud som om, at der lå flere derinde, fortæller Britt Nielsen, hvis datter nu er stoppet i Troldhøjen, fordi hun skal starte i skole efter sommerferien.

Efter at have vist en anden forælder den døde rotte, som lå få meter fra husets hoveddør, tog Britt Nielsen kontakt til børnehusets leder.

– Hun sagde, at den døde rotte havde ligget der siden om morgenen. Og hun sagde også, at hun godt vidste, der er rotter. For der havde været nogen ude at se på problemet. Men der var ikke tegn på, at rotterne var inde i institutionen, for der var ingen revner eller huller. Men døre og vinduer står jo åbne hele tiden, og de kan gå i sandkassen, siger Britt Nielsen og fortsætter:

– Rotter bærer rundt på så mange sygdomme. Og der er små børn i institutionen. Det er simpelthen så ulækkert, og jeg vil nødigt være den forælder, der henter et barn, som er blevet bidt af en rotte, fortæller moderen.

Rotter er udenfor

I Holbæk Kommune er man opmærksom på, at der er rotter i daginstitutionen. Man har faktisk kendt til problemet siden januar. Det fortæller Karen Elise Christensen, som er miljømedarbejder i Holbæk Kommune.

Rottefængeren har været forbi Troldhøjen flere gange. Senest i mandags, hvor man fik meldingen om den døde rotte, som blev fjernet.

Ad flere omgange har der desuden været rottehunde i, under og uden om huset, ligesom ejendommen er blevet gennemgået og ordnet, der er blevet gravet, og der har været filmet i kloakken.

– Der er ingen tegn på, at rotterne har været indenfor eller de steder udenfor, hvor børnene opholder sig. Der er heller ingen rotter under huset nu. Der har vi lukket af. Derfor har vi sat giftkasser op udenfor, så vi forhåbentlig kan fange dem. For det er klart, at der er en skærpet opmærksomhed, når der er tale om en daginstitution, siger Karen Elise Christensen.

Læs mere i dagens Nordvestnyt. Køb e-avisen her: https://sn.dk/modules/sn/flow_page_validate_or_buy/