Restauratører vælger hver sin vej

Foto: Jens Wollesen
Henrik Nielsen (th.) fortsætter som eneejer af aktiviteterne i PHN Restauranter, og hans plan er at udvide med et nyt spisested i Holbæk i løbet af 2018.
Henrik Nielsen (th.) fortsætter som eneejer af aktiviteterne i PHN Restauranter, og hans plan er at udvide med et nyt spisested i Holbæk i løbet af 2018.

Den ene er mest til at drive landevejskro, mens den anden foretrækker aktiviteter i byen. Det er baggrunden for, at det mangeårige makkerpar bag PHN Restauranter ApS, Poul Bøje Nielsen og Henrik Nielsen, ikke fortsætter det forretningsmæssige parløb, skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Henrik Nielsen fortsætter med restaurant SuRi samt Fisk & Deli på Havnevej 5, Maskinværkstedet på Havne­vej 9 og cafeen på Holbæk Teater. Aktiviteterne ligger i PHN Restauranter, hvor Poul Bøje Nielsen netop har afhændet sin halvdel, så selskabet nu ejes fuldt ud af Henrik Nielsen.

Til gengæld har Henrik Nielsen afhændet sin halvdel af PH Elmely ApS, som står for driften af Elmely Kro ved Ugerløse. Her fortsætter Poul Bøje Nielsen indtil august. Derefter vil han i stedet koncentrere sig fuldt ud om Skoemagerkroen nær Kirke Sonnerup, hvor kroen efter en restaurering vil stå klar til de første madgæster 1. august – som nærmere omtalt i sidste uge.

– Ændringerne er sket i al fred og fordragelighed – det er helt kedelig praktik, der gør det. Vi er de bedste venner og har altid været det. Og privat skal vi også fremover lave en masse sammen, fortæller Henrik Nielsen.

Men i forbindelse med at Poul Bøje Nielsen skulle ud og finansiere medejerskabet af Skoemagerkroen, fandt de to det bedst og mest overskueligt at gå videre med hver deres planer.

Makkerparret indledte det forretningsmæssige parløb i 2000, da de overtog forpagtningen af restaurant Linden på Markedspladsen i Holbæk. Den blev drevet i et interessentskab, men i 2003 stiftede de PHN Restauranter op til åbningen af restaurant SuRi i 2004.

I 2010 overtog kompagnonerne driften af Elmely Kro og det blev Poul Bøje Nielsens domæne, mens Henrik Nielsen tog sig af akviteteterne i Holbæk.

Henrik Nielsens plan er i øvrigt at åbne et nyt spisested i Holbæk, selv om Maskinværkstedet åbnede for mindre end to år siden. Tidligere har det ligget i kortene, at restaurant-lokalerne i Holbæk Havneby i Kanalstræde skulle overtages af PHN Restauranter, men det er der ikke aktuelle planer om.

– Men jeg håber i løbet af 2018 at kunne bidrage til byen med et mere dagligdags tilbud. Det skal være en mellemting mellem Torvehallerne og Papir­øen, så man både kan spise et måltid med gode råvarer og også kan købe varer med hjem, fortæller Henrik Nielsen.