Politik med de unge

Politikere og fagpersoner mødtes torsdag til workshop med kommunens unge borgere. Her gav de unge gode råd til Holbæk Kommunes nye ungdomspolitik.

Politik med de unge

Et samarbejde mellem Holbæk Kommunes politikere og de unge nåede torsdag nye højder, da der blev holdt workshop på Elværket. Foto: Privat

I Holbæk Kommune arbejder et partnerskab bestående af seks unge og fire politikere på en ny ungdomspolitik.

Torsdag nåede arbejdet et foreløbigt højdepunkt. Her var partnerskabet nemlig vært for en stor workshop på Elværket i Holbæk med deltagelse af omkring 70 unge, politikere og embedsmænd.

De unge viste et stort engagement og diskuterede lystigt, hvordan man kan forbedre uddannelsesmulighederne, styrke fællesskaberne og skabe et godt fritids- og kulturliv for de unge i Holbæk Kommune.

Inddragelse i debatten

Inddragelsen og de unges stemme er vigtig, mener Thor Højland. Han er medlem af partnerskabet bag ungdomspolitikken og går til daglig i 9. klasse på Nr. Jernløse Skole.

– Der var en rigtig god dialog på workshoppen, og vi fik samlet en masse relevante kommentarer og ønsker, som vi kan bruge, når vi skal tage stilling til ungdomspolitikken. Jeg synes, det er vigtigt med den her form for inddragelse og at høre de unges stemmer i debatten. Jeg glæder mig til det videre arbejde og ikke mindst til den færdige ungdomspolitik, siger Thor Højland.

Udover det formelle fik de fremmødte unge også et skud kultur, da CSU’s band spillede for dem fra Elværkets scene.

Ifølge planen skal ungdomspolitikken være politisk godkendt i slutningen af juni måned.

Der blev delt viden på tværs af generationer ved torsdagens workshop, der tog udgangspunkt i kommunens kommende ungdomspolitik. Foto: Privat