Politiet leder efter helt ung drabsmand

Foto:

Opdateret..

På et netop afholdt pressemøde med Midt- og Vestsjællands Politi som vicepolitiinspektør Kim Løvkvist holdt om det tragiske knivdrab på en gravid 37-årig kvinde på Samsøvej i Holbæk torsdag kl. 23.10, kom det frem, at det er en helt ung mand på 18-19 år, politiet er på jagt efter.

Politiet oplyser kort efter pressemødet, at de har fået oplysninger om to forbipasserende unge mænd, som skulle have været på Samsøvej netop som drabet blev begået.

– Vi har endnu ikke fået kontakt til de to mænd. De må meget gerne kontakte politiet, da de kan have informationer, som er vigtige for efterforskningen, siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist.

Kvinden blev overfaldet af manden efter at han havde revet hende ud af den bil, hun ville køre hjem i, efter endt arbejde. Han stak hende med en kniv og en kollega forsøgte at komme hende til undsætning. Det er hende, der er kommet med et signalement af gerningsmanden.

Han beskrives som 170-175 centimeter høj, spinkel af bygning, formentlig af anden etnisk herkomst end dansk og var iført en sort hue og en kort sort jakke.

Vicepolitiinspektør Kim Løvkvist holdt et kort pressemøde om den tragiske sag ved politistationen i Roskilde. Foto: Per Christensen Foto: Per Christensen

På pressemødet kom det altså frem, at den kvinde, der forsøgte at hjælpe, var en kollega fra Plejecenter Samsøvej, hvor også den dræbte var ansat.

Kollegaen forsøgte også at løbe efter hjælp på plejecentret.

Drabsmanden flygtede fra stedet på ukendt vis i ukendt retning efter at have stukket kvinden med en kniv.

Politiet var fremme på stedet efter fem minutter og kvinden fik førstehjælp og blev kørt til Holbæk Sygehus, men var ikke til at redde. Hendes ufødte barn er dog i live og er nu indlagt på Rigshospitalet. Politiet vil ikke oplyse andet, end at ’barnet er meget lille’.

Politiet hører gerne fra alle, der har været i området og bemærket køretøjer eller personer i området. Det samme gælder, hvis man har set blodigt tøj eller andet mistænkeligt ligge i skraldespande eller andre steder i området. Alle personer i Holbæk, som er i besiddelse af videoovervågning, bedes sikre og gemme deres overvågning indtil politiet kontakter dem.

Indtil videre holder politiet alle muligheder åbne, fortalte vicepolitiinspektør Kim Løvkvist.

Den dræbte kvinde er afghansk statsborger og politiet ved ikke, om hun har haft nogen relation til gerningsmanden.

Hvis man har oplysninger i sagen, skal man ringe 114 eller komme forbi den mobile politistation i det område, hvor drabet fandt sted, lød det fra politiet. Foto: Per Christensen

Hele dagen vil den mobile politistation, som nu står i området, blive holdende, så der er mulighed for at vidner kan komme forbi, men også borgere, der føler sig utrygge.

Politiet understregede dog, at de ikke mener, at borgere i området behøver at føle sig utrygge.

Hvis man ikke har mulighed for at komme til den mobile politistation, kan man ringe til 114, hvis man har oplysninger i sagen.