Øjenlæge Hanne Roed ønskede en lys og smuk arbejdsplads, og det har hun fået i det gamle Foreningshuset på Jernbanevej. Det har kostet knap fire millioner kroner og mange tanker at renovere huset i dets oprindelige stil. Vinduerne er blandt andet en tro kopi af de gamle. Foto: Anders Ole Olsen
Det gamle kakkelgulv i mellemgangen skulle bevares, men smuldrede. I stedet tog Hanne Roed farveprøver og insisterede på at få nye kakler i samme farver, og det fik hun.
Den gamle festsal skulle egentlig kun nødtørftigt sættes i stand, men Hanne Roed havde forelsket sig i det store rum. I dag står det med afhøvlet gulv og fungerer som mødesal. Og gamle DSB lamper blev indkøbt, vasket og opgraderet til nutidens krav for at bevare husets stil.
Hanne Roed gik fra et til to lægerum og fra et til to undersøgelsesrum, og der er plads til at udvide på Jernbanevej.
Sygeplejerskerne Heidi Holm og Anne Christiansen har en spisestue på størrelse med en lille balsal og direkte forbindelse til den store sal. To af vinduerne var muret til, da Hanne Roed købte huset. De fik vinduer efter originalmodelen.
Foreningshuset giver arbejdsglæde, som smitter af på patienterne, allerede når de kommer ind ad døren og møder sygeplejerskerne bag skranken.
Holbæk Kommune ville ikke ofre penge på det nedslidte foreningshus på Jernbanevej og solgte det. I et par år stod det som tomt spøgelseshus. Men øjenlæge Hanne Roed havde øje for et smukt hus og sidst i 2015 købte hun det for at flytte sin klinik fra Rådhusvej og få mere plads.
Hanne Roed var villig til at ofre penge på at gennemrenovere to af husets tre etager. Omkring fire millioner kroner er der brugt på renovering og indretning, hvor så meget som muligt af det gamle hus er bevaret.
I dag er den oprindelige tekniske skole med baghus en lys arbejdsplads for Hanne Roed og hendes tre medarbejdere.
Det lykkedes ikke at redde de gamle gulve, der måtte op for at lægge nye rør. I dag er der lagt linoleum, og specialisters har fortalt hende, at det kan være prisen for at redde gamle huse. Det er stadig synd, men det letter på samvittigheden, siger hun til Nordvestnyt mandag.