Nyt balletakademi på kostskole

Foto: Foto: Peter Andersen, Marianne Povelsen
Holbæk. Stenhus Kostskole. Planer om Hal byggeri. Foto: Peter Andersen.
Holbæk. Stenhus Kostskole. Planer om Hal byggeri. Foto: Peter Andersen.

Der bliver gang i både sports- og dansebenene, når en ny balletskole åbner på Stenhus Kostskole til september, skriver Nordvestnyt tirsdag.

Det er tidligere kongelig balletdanser Henriette Brøndsholm, der til september starter det nye Holbæk Ballet Akademi, som får til huse på Stenhus Kostskole i Holbæk.

Henriette Brøndsholm har netop indgået aftale med Knud Schack Madsen, leder af Stenhus Kostskole, om leje af den gamle festsal på kostskolen til balletundervisning og Henriette Brøndsholm siger:

– Jeg glæder mig meget til at starte mit eget balletakademi på Stenhus. Ballet er en elitær kunstform, som kræver engagement, disciplin og ikke mindst glæde ved dans og bevægelse. Ballettens spændende historie er baseret på de klassiske dyder, og de går særdeles godt i spænd med Stenhus Kostskoles principper, så det er et rigtig godt match.

Holbæk Ballet Akademi tager udgangspunkt i den klassiske ballet med rod i renæssancen og starter den 2. september med professionel undervisning på alle niveauer fra børn til voksne.