Ny café med speciale i donuts

Foto: Morten D. Christensen

Der skal være plads til både de kunder, der vil sidde i cafeen og nyde en kop kaffe og en donut, og til dem, der bestiller en større portion til kollegerne på kontoret eller fødselsdagsfesten derhjemme.

Sådan lyder ambitionen fra Ismail Yenikomsu, der midt i december slog dørene op til Donut House i Smedelundsgade 38 i Holbæk.

– Jeg har hørt fra mange, og jeg har selv tænkt på, at Holbæk manglede en lille kaffebar, hvor man også kan købe donuts. Og så fik jeg mulighed for at leje det her lille lækre lokale, siger 31-årige Ismail Yenikomsu.

Han er født og opvokset i Holbæk, men har i efterhådenden en del år boet i Hvidovre, hvor han er ansat på et opholdssted.

Men butikslivet har allerede haft et godt tag i ham i flere år. Senest har Ismail Yenikomsu drevet vandpibecafeen Almina på Roedsvej i Holbæk. Donuts har han dog ikke beskæftiget sig med før.

– Vi har taget det meget stille og roligt her i begyndelsen – også på grund af julen. Men nu prøver vi at komme i gang og få vist holbækkerne, at der også er et sted som vores, siger han.

Donut House syner ikke af meget udefra, men der er faktisk et mindre cafélokale inde bagved, som Ismail Yenikomsu selv er meget stolt af og håber, at cafegæsterne vil synes om.

Men han håber også, at Donut House kan få for eksempel virksomheder, der skal bruge en større portion donuts til møder eller receptioner, på kundelisten.

Det kan også være folk, der skal holde fest og har brug for mange af de søde, ringformede kager, som Donut House så kan levere efter forudbestilling.