Lysende talenter gløder og tænder gnisten til ny kunst

Glow 2021: 200 kunstnerspirer mødtes på tværs af kunstformer og grundkurser. Kathrine og Jacob er klar til at gå egne veje.

Foto: Joe Kniesek
Omkring 200 unge deltagere i talenttræffet Glow 2021 lyste op på deres vej mod fremtiden, hvor de går egne kunstneriske veje. Foto: Glow 2021

En lang karavane af lysende talenter slangede sig gennem skoven på vej mod fremtiden.De unge glødede og er gnisten til at skabe ny kunst. Og de er så klar efter at have deltaget i talenttræffet Glow 2021.

Fra fredag til søndag har de deltaget i workshops på Stenhus Gymnasium i Holbæk på tværs af kunstformer og med opfordring til at vælge andet end det, de normalt laver på deres kunstneriske grundkurser i Jylland og på Sjælland.

Det har været hårdt arbejde og grænseoverskridende, og det har været spændende og udviklende at møde mange forskellige unge og opdage fælles interesser og passion, lød det lørdag aften fra Kathrine Busk Larsen, TeaterGrundkursus Esbjerg, og Jacob Trier, Talentskolen Næstved.

Fedt at spejle sig i andre

Han prøvede kræfter med fysisk teatersprog ledet af Mads Emil Duelund, tidligere holbækker og Noah i Holbækteatret Fair Plays ungdomsstykke Ping-Pong, og Kasper Buus, der var i Holbæk med forestillingen Limbo på børneteaterfestivalen i april.

Måske knap så grænseoverskridende, men fantastisk at udtrykke sig så fysisk med sin krop og ikke på noget tidspunkt tale, bemærkede Jacob Trier.

Hun forlod sin komfortzone og deltog i workshoppen “Stemmens magiske kræfter” og blev udfordret af komponist og vokalist Randi Pontoppiddan.

– Det har været superfedt og befriende. At kaste mig ud i noget nyt gør mig bedre til det, jeg gør til dagligt. Og det har været fedt at spejle sig i andre, tilføjede Kathrine Busk Larsen.

Ønske om en hel uges talenttræf

Begge går på teater-grundkursus, hun er på første år, han er på tredje, og fælles er drømmen at komme ind på skuespillerskole og gå egne veje. De skal og vil ikke lave kunst, som de professionelle og tværkunstneriske undervisere på de 12 workshops.

– Mødet med de mange kunstneriske fagligheder har inspireret mig måske mere end mødet med mange unge. Men alle er generelt meget åbne, og jeg har også en plan om at bevare kontakt til nogle af dem, jeg har mødt og føler at have noget fælles med, forklarede Jacob Trier.

De to er klar til at komme tilbage, hvis Talent Holbæk inviterer. Han så dog gerne en hel uge i sommerferien, hvor træffet udvides, og han kunne nå at komme gennem alle workshops.

Ros til unge koordinatorer

Der var ros til Talent Holbæk og Holbæk Kulturskole for træffet og til de fem unge kvinder i koordinationsgruppen.

De har alle rødder i Holbæks unge kulturliv og grundkurser, men det er første gang, de har arbejdet sammen med så stort arrangement.

– Det er gået så godt. Jeg er meget tilfreds og glad for, at vi kunne give de unge en oplevelse og overraskelse. Men vi har også gået mange skridt, konstaterede Katrine Ibsen.

Et blik på mobilen viste 20.000 skridt lørdag, og det var inden afslutningsfesten med middag og underholdning.

Fokus på fordybelse og på fællesskab

Overraskelsen var en fælles ryste-sammen event med ghanesisk dans og trommemusik inden festen . Og på en halvrå efterårsaften blev cirka 200 unge danskere som indfødte ghanesere med rytme i hele kroppen – næsten.

Ud over middag spillede Holbæk Drama College stykket “Fluernes Herre” og Ung Musikhold Holbæk gav koncert.

– Vi har tilrettelagt dette års træf med fordybelse og tværfaglighed i workshops og fællesskab i den hemmelige event og festen. Meningen har været, at de unge skulle prøve sig selv af og komme ud af deres komfortzone, og det ser ud til at være lykkes, fastslog en tilfreds talentkoordinator, Henrik Mosbæk.

Kathrine Busk Larsen og Jacob Trier drømmer om skuespillerskole og føler, at de er kommet et skridt videre på talenttræffet, hvor de er blevet udfordret og har spejlet sig i andre. Foto: Margit Pedersen
Stenhus Gymnasium var rammen om Glow 2021, og på pladsen blev deltagerne rystet sammen med ghanesisk dans, sang og trommespil. Foto: Glow 2021
Talent Holbæks koordinator Henrik Mosbæk har set unge talenter kaste sig ud i workshops og udfordre sig selv. Foto: Glow 2021
Energisk og medrivende. Omkring 200 unge kunstnerspirer blev for et øjeblik ghanesiske dansere. Foto: Glow 2021
Og så gør vi sådan, når vi ryster os sammen – på ghanesisk. Foto: Glow 2021
Unge fra kunstgrundkurser i Jylland og på Sjælland deltog i talenttræffet Glow 2021. Foto: Glow 2021
Glow 2021 i Holbæk. Unge fra kunstgrundkurser i Jylland og på Sjælland deltog i talenttræffet Glow 2021. Foto: Glow 2021