Lukket børnehus skal renoveres

Troldhøjen i Jyderup blev lukket, da den nye institution Galaxen stod færdig. Nu er der igen børn i huset. Foto: Christina Quist
Troldhøjen i Jyderup blev lukket, da den nye institution Galaxen stod færdig. Nu er der igen børn i huset. Foto: Christina Quist

Der skal postes knap en million kroner i den tidligere daginstitution Troldhøjen i Jyderup. Sådan lyder indstillingen fra administrationen i Holbæk Kommune til udvalget Børn og skole.

Børn og medarbejdere fra daginstitutionen Sølyst det seneste år været genhuset i Troldhøjen, efter der blev konstateret skimmelsvamp og asbest i Sølyst. Inden børn og personale blev flyttet, havde flere fået allergiske reaktioner efter at have opholdt sig i huset.

Men også i Troldhøjen er der problemer med indeklimaet, ligesom faciliteterne er mangelfulde. Derfor skal der formentlig bruges 900.000 kroner på at renovere et varmeanlæg, som er ustabilt. Derudover er der pladsmangel på stedet, og derfor skal et fællesrum og udearealet udvides, og et motorikrum skal laves om til grupperum.

Pengene til renoveringen af Troldhøjen tages fra det afsatte rådighedsbeløb til renoveringen af Sølyst. Det sker dog først, når, børne- og skoleudvalget og efterfølgende økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen har sagt god for det.

Sølyst er savnet

Det var meningen, at børnene og medarbejderne skulle tilbage til Sølyst efter nogle måneder, men opholdet kan komme til at vare et par år. Det skyldes, at omfanget af skaderne på Sølyst er dyrere, end de 4,5 millioner kroner, der er sat af til renoveringen. Derfor skal der også ses på, om der er alternativer til en renovering. Det fremgår af dagsordenen til mødet i udvalget Børn og skole, som holder møde tirsdag.

Blandt forældrene med børn i børnehuset er der enighed om, at man savner Sølyst og vil tilbage dertil. Til gengæld er der delte meninger om den midlertidige placering i Troldhøjen, som i øvrigt var tiltænkt Jyderup Boldklub.

Læs mere om sagen i dagbladet Nordvestnyt tirsdag.