
Venstres tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg stilles for en rigsret.
Det står klart, efter et stort flertal i Folketinget torsdag meldte ud, at de er for at indlede en rigsretssag mod Støjberg.
Flertallet kom, efter Socialdemokraterne og et flertal i Støjbergs eget parti Venstre med formand Jakob Ellemann-Jensen i spidsen valgte at støtte sagen. Lokalt er der opbakning til formanden og flertallets holdning. Morten Løvschall, der er formand for bestyrelsen i Venstre i Holbæk Kommune, siger således:
– Jeg synes selvfølgelig, det er træls. Det er altid trist, når en hvilken som helst sag skal op i en rigsret, siger Morten Løvschall.
– Men jeg tror på lov og orden. Det, tror jeg, de fleste gør. Det er en del af vores samfund og demokrati. Og når nogen siger, at der er det her altovervejende belæg for, at der er noget, der er forkert, synes jeg, det er svært at sige, at man så ikke skal køre sådan en sag igennem. Det er det rigtige at gøre, siger bestyrelsesformanden, der påpeger, at en rigsretssag jo også kan ende med at rense Inger Støjberg.
Sjette politiker i historien
Camilla Hove Lund, der er gruppeformand i Venstre i Holbæk Kommunalbestyrelse, er enig med sin partiformand.
– Min personlige holdning ligger sig meget op af det, vores formand (Jakob Ellemann-Jensen, red.) har været ude at sige. Det skal selvfølgelig undersøges, hvis der er noget, der ikke er i orden, hvad enten det er vores egne eller andre, siger hun.
– Jeg håber på, hun bliver frifundet. Det er måske også meget rart at få den skyld løftet væk, hvis der ikke er noget at komme efter. Ellers bliver man aldrig renset, den mistanke vil altid være der, hvis man ikke gør det, fortæller Camilla Hove Lund.
Det bliver første gang siden begyndelsen af 1990'erne, at der bliver indledt en rigsretssag i Danmark.
Og Inger Støjberg (V) bliver blot den sjette politiker i historien, der skal stilles for en rigsret.