Kommunens topchef har fået nyt job

Rasmus Bjerregaard bliver fra 1. marts ny kommunaldirektør i Helsingør Kommune.

Kommunens topchef har fået nyt job

Kommunaldirektør Rasmus Bjerregaard har fået nyt job og forlader med udgangen af februar sin post i Holbæk Kommune. Her ses han på sin faste plads ved møderne i kommunalbestyrelsen ved siden af borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Foto: Jens Wollesen

Efter syv år som den øverste administrative leder i Holbæk Kommune forlader Rasmus Bjerregaard om en måned stillingen som kommunaldirektør. Han blev i aftes af et enigt Helsingør Byråd ansat som ny kommunaldirektør i de nordsjællandske kommune, hvor Rasmus Bjerregaard også bor privat.

Rasmus Bjerregaard tiltrådte pr. 1. april 2016 som ny administrerende direktør, som var titlen i de første par år, inden det atter blev kommunaldirektør.

I en pressemeddelelse fra Holbæk Kommune benytter han lejligheden til at sige tak til alle i organisationen og udenfor for et fantastisk samarbejde i de sidste knap syv år.

– Vi har nået en masse gode resultater sammen i Holbæk Kommune. Det gælder både sammen med borgerne, politikerne, erhvervslivet, foreningerne og ikke mindst de mange gode medarbejdere i Holbæk Kommune. Jeg har været meget glad for at være i Holbæk Kommune, og der er ikke et gram af mislyd, der skubber mig væk. Men jeg har fået en sjælden chance for at blive kommunaldirektør i min hjemby Helsingør, og jeg vil meget gerne yde mit bidrag til at gøre kommunen til et endnu bedre sted at bo og leve. Derfor var det en mulighed, jeg skulle gribe nu, siger den afgående kommunaldirektør i pressemeddelelsen.

Nøglespiller i udvikling

I pressemeddelelsen hedder det, at der har stået stor respekt om hans arbejde.

– Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Rasmus mange gange for hans arbejde som kommunaldirektør de sidste knap syv år. Rasmus har været en nøglespiller i Holbæk Kommunes udvikling i den periode. Fra alle sider af det politiske spektrum og i hele organisationen har der været en meget stor respekt for Rasmus’ arbejde og samspillet med ham. Det vil vi – og ikke mindst jeg – savne. Helsingør Kommune er heldige med at få Rasmus med på holdet, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i pressemeddelelsen.

Nu skal rekrutteringsprocessen planlægges, og borgmesteren vil ligeledes drøfte med gruppeformændene og direktionen, hvordan arbejdet skal organiseres, indtil der er ansat en ny kommunaldirektør.

Der holdes afskedsreception for Rasmus Bjerregaard i slutningen af februar. Tid og sted er endnu ikke fastlagt, men vil senere blive meldt ud.

Midt i hverdagen

Også Helsingør Kommune har til formiddag udsendt en pressemeddelelse.

Her nævnes det, at blandt de emner, der står øverst på den nye kommunaldirektørs opgaver bliver fortsat udvikling af kommunen både for borgere og besøgende, godt samarbejde med erhvervslivet og et skarpt blik på den økonomiske situation.

– Jeg har været optaget af kommunerne og den kommunale økonomi stort set hele min karriere. Det er et fantastisk område at beskæftige sig med hver eneste dag – lige midt i hverdagen, tæt på borgerne og samtidig helt afgørende for udviklingen af vores fælles velfærdssamfund. Efter at have prøvet opgaven som kommunaldirektør i Furesø og senest Holbæk glæder jeg mig meget til næste kapitel på min hjemmebane i Helsingør Kommune, siger Rasmus Bjerregaard i pressemeddelsen fra Helsingør Kommune.

Borgmester i Helsingør Benedikte Kiær (K) glæder sig til samarbejdet.

– Helsingør Kommune er i en spændende udvikling, hvor det er vigtigt, at vi alle er med, og at vi kan håndtere den økonomiske smalhals, som regeringen har udmeldt. Med Rasmus har vi fået en kommunaldirektør, der samler os, kan udfordre os, og ved hvordan man som kommune både kan sikre udvikling og stabil økonomi. Rasmus bor i vores kommune, og har derfor et godt kendskab til kommunens styrker og udfordringer, siger Benedikte Kiær i pressemeddelelsen.

Karrieren

Rasmus Bjerregaard har boet i Helsingør Kommune siden 2000, først i Tikøb og siden 2005 i Helsingør by.

Han er gift og har to voksne børn. Ud over familie og venner bruger Rasmus Bjerregaard blandt andet fritiden på jagt og kanoture, og så holder han af engelsk fodbold og amerikanske krimiforfattere.

Rasmus Bjerregaard blev uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 1995. I 1992-98 arbejdede han i Dansk Flygtningehjælp og var fuldmægtig i Indenrigsministeriet. Fra 1998 var han fuldmægtig og specialkonsulent i Finansministeriet, inden han i 2002 blev chef for velfærdspolitisk sekretariat i Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Siden 2004 har han arbejdet i den kommunale verden, først som økonomichef i Københavns Kommune og fra 2009 som direktør i Hillerød Kommune. I 2012 blev han kommunaldirektør i Furesø Kommune, inden han fra 2016 blev den øverste administrative chef i Holbæk Kommune.