Julebal med forbedret scenelyd

Kim Tolstrup og Jyderup Musikforening indbyder igen til julebal i Jyderup. Foto: Elisa Hauerbach
Kim Tolstrup og Jyderup Musikforening indbyder igen til julebal i Jyderup. Foto: Elisa Hauerbach

Jyderup Musikforening har igen i år arrangeret julebal anden juledag, den 26. december. Denne gang foregår det i Skarridsøsalen.

– Stockcars er det sikre valg, som mange kan lide og kender til. De spiller populærmusik med deres eget præg, og det er præcis dét, man har brug for på sådan en anden juledag i Jyderup, lyder meldingen fra Kim Tolstrup, som er formand for Jyderup Musikforening.

Juleballet starter klokken 20 med opvarmningsbandet Personal Playground, der følges op af det lokale band Stockcars.

Foreningen har bevidst valgt at der ikke er spisning med på programmet. Det skal bare være en god festfrem til klokken 02.

Jyderup Musikforening kan samtidig konstatere, at foreningen er kommet godt fra start. Folk vil gerne være med til at støtte op om det lokale musik- og kulturliv, så dét, der startede med en idé, er nu realiseret med succes.

– Nu har vi fået fast tilknytning til Skarridsøsalen, som dermed er blevet vores »hjemmebane«, fortæller Kim Tolstrup.

Man har netop fået lov til at ombygge scenen, så den bliver tidsvarende og giver bedre lydforhold.

– Det er vigtigt at man kan høre hinanden på scenen, og det er svært nu. Det vil vi forbedre væsentligt ved at nedtage de gamle kulisser og opsætte scenetæpper i stedet for. Akustikken bliver dermed anderledes, og så er den tekniske udfordring løst. Når scenetæppet efterfølgende er trukket for, vil man ikke bemærke ændringen, der udelukkende sker for at give kunstnerne på scenen bedre arbejdsforhold og publikum en bedre musikoplevelse, tilføjer Kim Tolstrup.

Foreningen betaler selv for ombygningen med penge der har været i overskud fra tidligere arrangementer.

– Vi har et godt samarbejde med de øvrige foreninger, som bruger salen. Ombygningen kommer til at koste mellem 8000 og 10.000 kroner og bliver en permanent ordning til fordel for alle, der normalt bruger scenen og salen, tilføjer formanden.

Billetter til festen kan købes i butikkerne Lampehuset, Euronics, Greta's guld-sølv-ure og Marianne.