Joint-rygende bilist var efterlyst

Skimmede: En politipatrulje spottede tirsdag kl. 9.45 en fører af en varebil på Digemosevej i Skimmede ved Tølløse i færd med at ryge på noget, der mindede om en joint. Politiet standsede varebilen med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Føreren var en 26-årig mand fra Tølløse, som i forvejen var frakendt førerretten og derfor ikke kunne fremvise noget kørekort.

Han kunne mistænkes for at være påvirket af hash under kørslen, og politiet undersøgte derfor varebilen nærmere. Herved fandt politiet en joint med hash i, og en efterfølgende ransagning af mandens bopæl afslørede besiddelse af yderligere tre joint, knap 13 gram hash og godt tre gram skunk samt vingummi med THC-indhold.

Alle de ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 26-årige blev herefter transporteret til et sygehus, hvor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer i blodet.

Politiet slap hermed ikke sit tag i den 26-årige, som i forvejen var efterlyst af politiet som udeblevet fra et retsmøde i fogedretten. Først ved ankomsten til fogedretten løslod politiet den 26-årige, så han kunne deltage i sit retsmøde. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.