Idrætsforening vil have folk ud af hulerne

Idrætsforening vil have folk ud af hulerne
Løb i store grupper er strengt forbudt i disse uger. Men nu vil Kundby IF forsøge at organisere ganske små gå- og løbe-grupper.
Løb i store grupper er strengt forbudt i disse uger. Men nu vil Kundby IF forsøge at organisere ganske små gå- og løbe-grupper.

– Mød op på søndag klokken 10. Så finder vi ud af, hvordan vi kan sende små grupper ud på fælles gå- eller løbeture.

Det er i al sin enkelhed konceptet i en ny aktivitet, som Kundby Idrætsforening står bag.

– Tingene står stille, men der er altså brug for, at vi kommer ud. Og nu vil vi se, om vi ikke kan lokke folk ud af hulerne, lyder den humoristiske forklaring fra Torben Jakobsen, som er formand for Kundby IF.

– Man skal sådan set bare møde op ved klubhuset lige uden for byskiltet. Så vil vi i god corona-afstand forsøge at hjælpe folk til at organisere sig i små grupper. Nogle vil måske helst gå en tur. Andre vil løbe – hurtigt eller langsomt. Hvis folk ellers vil være med, tror jeg hurtigt, man kan finde en makker til en tur, forklarer Torben Jakobsen.

– Det kan jo også være en familie, som gerne vil lave noget sammen. Uanset hvad er klubhuset et fint udgangspunkt, for der er flere stier omme bagved, man kan vælge, tilføjer han.

Første gang på søndag

Om det kan lokke nogen ud i den friske luft, vil vise sig på søndag klokken 10, som er første gang, ideen prøves af.

Hvis det fænger, kan det måske blive to gange om ugen – Torben Jakobsen har også kig på onsdag klokken 19 som et godt bud på en lille rask aften-løbetur.

– Men det kommer helt an på dem, der møder op, siger Kundby IF-formanden.

Der er ikke noget krav om medlemskab eller forhånds- tilmelding. Man møder bare op – det handler blot om at bryde stilstanden og få noget frisk luft.