Holbæk-Stenhus var langt fra sejren i Århus

Basketball: Holbæk-Stenhus kom hurtigt bagud og tabte torsdagens Basketligakamp mod Academy Bears med 33 point.

Stort nederlag til Holbæk-Stenhus i playoff B

Foto: Mie Neel

Holbæk-Stenhus kom onsdag aften i hård modvind fra første fløjt, da Basketliga-holdet besøgte de århusianske talenter fra Bears Academy.

Faktisk var sjællænderne langt fra modstandernes niveau i opgøret i playoff B-slutspillet. I grundspillet tabte Holbæk-Stenhus på hjemmebane med otte point, og med 10 på udebane. Men torsdag var der ingen tvivl om udfaldet, og Academy Bears vandt med hele 96-63.

Århusianerne dominerede fra start og vandt første periode med 20-7. Hjemmeholdet, der var uden en sygdomsramt William Vang, kom foran med 12-0, før det lykkedes for Gustav Winther at få Holbæk-Stenhus på tavlen med en trepoint-scoring.

For gæsterne lykkedes det kun for Winther og Pablo Lopez at score point i første periode – henholdsvis fem og to point.

– De kom ud med en masse energi, og det gjorde vi ikke rigtig, forklarer Holbæk-Stenhus’ Rasmus Blak Møller.

I anden periode kom også Marius Lescevski, Magnus Donsrud og Rasmus Blak Møller på tavlen. Bears Academy fik hurtigt bragt sig foran med 29-13, og værterne kunne med sindsro gå til pause med en føring på 43-29.

Holbæk-Stenhus fik i tredje periode reduceret afstanden til 12 point. Men før fjerde periode havde Bears Academy sikret sig et forspring på over 20 point, og den blev altså øget til 33 point, da kampens dommere fløjtede for sidste gang.

Gustav Winther endte med 23 point som topscorer for Holbæk-Stenhus.

– Gustav spillede en rigtig god kamp, og det gjorde Jack Sørensen også. Men generelt spillede vi bare ikke særlig godt, lyder det fra Rasmus Blak Møller.

Der resterer fem kampe for Holbæk-Stenhus i playoff B. Allerede lørdag besøger holdet BK Amager, der i begyndelsen af marts besejrede Bears Academy med 89-73.

Bears Academy – Holbæk-Stenhus 96-63 (43-29)

Periodecifre: 20-7, 23-22, 25-17, 28-17

Holbæk-Stenhus’ point:

Gustav Winther 23

Magnus Donsrud 11

Marius Lescevski 9

Rasmus Blak Møller 8

Pablo Lopez 4

Lucas Juhl Andersson 3

Jonas Eleraky 3

Jack Sørensen 2