Fornem nominering som årets hjælperytter

Rikke kan blive årets hjælperytter

Rikke Klindt er ikke uvant med at modtage priser og blive kåret som ildsjæl. Nu er hun udråbt som hjælperytter og kan blive årets hjælperytter 2022. Det gør hende glad at blive set som en person, der giver andre en hånd og et skub.

Foto: Elisa Hauerbach

Hun er ikke uvant med priser, men for Rikke Klindt er det noget helt særligt at være nomineret til Destination Sjællands pris som hjælperytter 2022.

Senest har Rikke Klindt modtaget Andels ildsjælepris for sit engagement for fællesskaber i Jyderup blandt andet børneaktiviteter i Det Gode Børneliv, folkemødet i Jyderup og på Skvulp og MadOasen.

Ligesom hun også har fået Jyderup Erhvervsforenings ildsjælepris.

– Jeg er både stolt og ydmyg over at være kåret som ildsjæl, men det er noget andet at blive kaldt en hjælperytter og være den, der frivilligt er med til at give andre et skub og en hånd, understreger Rikke Klindt.

Det føles bare godt, tilføjer hun, også selv om hun ikke skulle vinde prisen som årets hjælperyttere.

Hun blev nomineret af Betina Kaa Kristensen, Jyderup, og hun blev udvalgt som finalist ud af mange forslag.

Titlen er hjemme i konkurrencen om at blive kåret som Destination Sjællands hjælperytter 2022. Det vil sige at være den usynlig helt, der som i cykelverdenen understøtter andre ryttere til topplaceringer.

Nu er Rikke Klindt ikke usynlig på grund af sit engagement på mange fronter både som igangsætter og formand for Jyderup Lokalforum.

Men det er de to andre finalister heller ikke. Det er 75-årige Leif Petersen, der i over ti år har være mentor for unge på mekanikerværkstedet på ZBC i Slagelse.

Og det er Jytte Knuth, der står bag Cykling uden alder også i Slagelse. Foreningens cykelpiloter sørger for, at ældre får vind i håret og kommer ud på skovture, koncerter og byture.

Ud over æren følger der 5000 kroner med prisen.

Og skal æren, et kunstværk fra Møller i Mejeriet – Kunstgalleri og pengene lande i Jyderup, så skal der stemmes på Rikke Klindt på https://hertil.dk/#stem senest 31. marts.