Den glade fotograf blev fejret

Foto: Morten D. Christensen

– Du fortjener en medalje for alle de skarpe skud, du har lavet til bladet gennem årene.

Sådan lød det fra Arne Steen Jensen, Knabstrup, da han tirsdag eftermiddag i Sjællandske Mediers og Nordvestnyts bladhus i Holbæk ønskede tillykke til Peter Andersen, der i går kunne fejre 40-års jubilæum som pressefotograf.

Og med 40 år på bagen kan man som bekendt have gjort sig fortjent til en medalje af royalt tilsnit.

Der var nu ingen medalje til Peter Andersen ved jubilæumsreceptionen, men til gengæld masser af lovprisninger af hans arbejde som pressefotograf siden den januardag i 1978, hvor den ellers mekanikerudlærte 21-årige unge mand bankede på døren hos Holbæk Amts Venstreblad for at få en elevplads som fotograf.

Det fik han, og Peter Andersens ligefremme måde siger meget om ham som menneske og kollega, var en gennemgående beskrivelse i talerne for ham.

– Du møder mennesker med et smil. Du tiltrækker dem, og du signalerer godt humør, sagde Torben Dalby Larsen, administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør i Sjællandske Medier.

Fællestillidsrepræsentant

Allan Rasmussen kom i sin tale ind på, at det for journalisterne nogle gange kan være en udfordring at være på en opgave med Peter Andersen.

– Du er ham den populære fotograf, der kender alle, og alle kender dig. Så ofte skal der lige snakkes lidt, før journalisten kan stille sine spørgsmål, sagde Allan Rasmussen med et smil.

Cirka 100 familiemedlemmer, venner og bekendte samt tidligere og nuværende kolleger deltog i fejringen.