Corona-ledigheden er væk

Corona-ledigheden er væk
Foto: Per Buurgaard Christensen
04NVN Aftensalg.Der er aftensalg i bymidten i Holbæk - Ahlgade, Nygade og Smedelundsgade med forskelligeaktiviteter og ekstra udendørs servering med mere.
  Foto: Per Christensen
04NVN Aftensalg.Der er aftensalg i bymidten i Holbæk – Ahlgade, Nygade og Smedelundsgade med forskelligeaktiviteter og ekstra udendørs servering med mere. Foto: Per Christensen Per Buurgaard Christensen

Holbæk: De seneste fire måneder er omkring 400 Holbæk-borgere sluppet ud af ledigheds-køen. Ledigheden er nu lavere, end den var, da den første nedlukning ramte Danmark i marts sidste år.

Den seneste opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering siger, at der ved udgangen af juni var 1247 borgere tilmeldt som ledige. I februar sidste år, lige inden nedlukningen, var der lige knap 1300 ledige.

De to tal kan ikke sammenlignes lige over – beskæftigelsen er altid bedre om sommeren end om vinteren. Men der er ingen tvivl om, at genåbningen har givet beskæftigelsen et solidt skub i den rigtige retning. Fakta er, at ledigheden er faldet meget mærkbart de seneste fire måneder.

Det er ikke kun de, der er tættest på arbejdsmarkedet, som har glæde af opsvinget. I en pressemeddelelse fortæller Holbæk Kommune, at antallet af kontanthjælpsmodtagere er historisk lavt – cirka 600.

Og kommunen fremhæver, at det også er borgere med ingen eller meget lidt forbindelse til arbejdsmarkedet, som nu har en chance for at få i hvert fald nogle timer om ugen til en helt almindelig løn.

I det hele taget er der rift om de ledige:

– Vi oplever, at virksomhederne i stor stil efterspørger arbejdskraft. Det ser vi på det stigende antal henvendelser i vores rekrutteringsservice, siger Ina Stevenius Ringsdal, som er chef for arbejdsmarkedsområdet i kommunen.

Odsherred i fin form

I Odsherred Kommune er kurven også for alvor knækket i løbet af de seneste måneder. Ledigheden er gået fra 869 personer i februar til nu 612, siger opgørelsen fra arbejdsmarkedsstyrelsen.